Times of Suriname

Emmen dompelt Sparta in rouw

-

VOETBAL - F& Emmen gaat voor het eerst in de clubgeschi­edenis de Eredivisie in. Het team van Dick Lukkien boekte gistermidd­ag een

- overwinnin­g op 6parta 5otterdam, na een eerdere

- remise in Drenthe. 6parta kwam voor eigen publiek nog op voorsprong, maar daarna wist Emmen de wedstrijd volledig te kantelen op Het Kasteel. Het betekent dat Henk Fraser komend seizoen actief is in de -upiler League als trainer van 6parta de club degradeert na twee seizoenen uit de Eredivisie.

Het spel was van beide kanten niet hoogstaand in de eerste helft, maar het openingsdo­elpunt kwam wel voort uit een fraaie aanval. 1a minuten veroverde 6tijn 6pierings de bal van 0ichael &hacyn, waarna hij twee man passeerde na een snelle dribbel en uiteindeli­jk raak schoot in de hoek. Het tegendoelp­unt schudde Emmen echter wakker. De bezoekers gingen beter voetballen en dat leidde acht minuten voor rust tot de gelijkmake­r. Emmen verraste 6parta op het middenveld, speelde knap samen over meerdere schijven en de vrijstaand­e &hacyn rondde af vanuit het strafschop­gebied: - . De gelijke stand bleef staan in het restant van de eerste helft, maar <ouri Loen was met een vrije trap nog dicht bij de - : Leonard 1ienhuis hield zijn bal uit de kruising.

Vlak na de pauze hield heel Emmen het hart vast, toen arbiter Dennis Higler gebruikmaa­kte van de VA5 nadat -eroen Veldmate zich in het strafschop­gebied vergreep aan Fred Friday. Veldmate hield de aanvaller van 6parta vast, maar Higler kende geen strafschop toe. Het was een cruciaal moment in de wedstrijd. Tien minuten erna kwam Emmen immers op voorsprong: Anco -ansen schoot vanaf twintig meter raak en dompelde 6parta in rouw. Halverwege de tweede helft volgde de genadeklap van Ale[ander Bannink, die oog in oog met 1ienhuis koel bleef, nadat hij werd gelanceerd door &as Peters. Emmen kwam niet meer in de problemen en gaat voor het eerst in de clubgeschi­edenis de Eredivisie in. 6parta eindigde tot overmaat van ramp met tien spelers na een charge van Kenneth Dougall.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname