Times of Suriname

Bayern München blameert

-

VOETBAL - -etro :illems en -onathan de Guzmin hebben zaterdagav­ond voor een daverende verrassing gezorgd met Eintracht Frankfurt. Het team van 1iko Kovac wist de finale van de DFB Pokal tegen Bayern 0nchen dankzij onder meer twee doelpunten van Ante 5ebic in zijn voordeel te beslissen: - . Voor Frankfurt betekent het zijn eerste hoofdprijs sinds , toen voor het laatst de Duitse beker werd gewonnen. Frankfurt werd amper een maand geleden in de nationale competitie nog met naar de slachtbank geleid door Bayern, maar de ploeg van 1iko Kovac tapte ditmaal duidelijk uit een ander vaatje. 5ebic ontfutseld­e -ames 5odrtguez na elf minuten voetballen de bal op het middenveld en werd vervolgens de diepte ingestuurd door Kevin-Prince Boateng. Tussen twee verdediger­s in schoot 5ebic daarna beheerst raak: - . 5obert Lewandowsk­i had vlak daarvoor de lat geraakt uit een vrije trap, maar verder kwam Bayern, amper tot uitgespeel­de kansen in de eerste helft. Acht minuten na de onderbreki­ng kwam Bayern alsnog op gelijke hoogte. -oshua Kimmich werd achter de verdedigin­g van Frankfurt weggestoke­n door 1iklas 6le, waarna de rechtsback de bal terugtrok richting de penaltysti­p. Lewandowsk­i duwde het leder vervolgens met de punt van de schoen voorbij Lukas Hradecky. De formatie van Heynckes wenste daarna direct door te pakken, maar hoefde daarbij zeker niet te rekenen op de medewerkin­g van Frankfurt, dat solide bleef voetballen en er zo nu en dan gevaarlijk uitkwam.

Frankfurt leek zijn zinnen te hebben gezet op een verlenging, maar trok de wedstrijd in de absolute slotfase toch nog in de reguliere speeltijd naar zich toe. Een lange bal van Danny da &osta werd acht minuten voor tijd knap meegenomen door 5ebic, waarna de spits de bal met een uiterste krachtinsp­anning voorbij 6ven 8lreich werkte. 0ijat Gacinovic maakte er daarna nog - van, luttele seconden voordat Bayern nog tevergeefs een strafschop claimde. (VI)

 ??  ?? Eintracht Frankfurt heeft na jaren weer een hoofdprijs kunnen winnen. Het team won zijn laatste prijs in 1988. (Foto: ESPN)
Eintracht Frankfurt heeft na jaren weer een hoofdprijs kunnen winnen. Het team won zijn laatste prijs in 1988. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname