Times of Suriname

Vaccinatie­graad Brokopondo naar 90 procent

-

PARAMARIBO - De vaccinatie­graad in het district Brokopondo is binnen zes maanden van vrijwel laag, gestegen naar 90 procent. Dit zegt Lloyd Djendje, Public and Community Relations Agent van de Medische Zending (MZ).

Volgens Djendje kan het percentage als een grote prestatie beschouwd worden, daar meer dan 300 kinderen uit de gebieden Boven-Suriname en Brownsweg tijdens de vaccinatie­projecten van 23 tot en met 27 april en 9 tot en met 13 mei gevaccinee­rd zijn. De kinderen werden verdeeld in de leeftijdsc­ategorieën 0 tot 5 jaar en 6 tot 13 jaar. De vaccinatie­projecten maakten deel uit van de Vaccinatie­week en zijn medegefina­ncierd door de Pan-Amerikaans­e Gezondheid­sorganisat­ie en de Rotary Club of Paramaribo Residence. Vorig jaar was het vanwege geldgebrek niet gelukt om alle kinderen uit de dorpen te vaccineren. Dit jaar is het project anders aangepakt en de MZ heeft samen met de donateurs ervoor gezorgd een bezoek te brengen aan alle dorpen in Brokopondo.

“Wij zijn heel tevreden met het aantal kinderen, dat is gevaccinee­rd. Met de weinige middelen die we hebben, is het ons toch gelukt om alle kinderen te behandelen”, zegt Djendje. Doordat het overgrote deel van de kinderen is gevaccinee­rd, is hierdoor het vaccinatie­schema voor 2018 al voltooid. Indien nodig kunnen ouders hun kinderen naar de poliklinie­ken brengen voor consultati­e.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname