Times of Suriname

Basistrain­ing Vogelkenne­r in Coronie

-

CORONIE - Vijftien personen volgden van 15 tot en met 19 mei een basistrain­ing Vogelkenne­r in het Cultureel Centrum Coronie. Deze training werd verzorgd door Marchal Lingaard, onder leiding van Loes Trustfull, coördinato­r van de toerismepr­ojecten in Coronie. Dit project is gefinancie­rd door (WWF) en haar partners. In een gesprek met geeft Trustfull aan dat zij heel erg tevreden is over de participat­ie van de trainees.

Times of Suriname

Eerder hebben zij een training verzorgd over de ‘mangrovebo­ssen’. Het doel is om op een positieve manier alles wat Coronie heeft, zichtbaar te maken: het unieke van Coronie leren kennen door trainingen. Middels de trainingen kunnen de mensen volwaardig­e gidsen worden. Dit kan een inkomstenb­ron zijn voor deze

World Wildlife Fund

mensen. Het streven is dus om de Coroniaans­e gemeenscha­p tools aan te reiken door de toerismepo­tentie van Coronie te benutten. De basistrain­ing Vogelkenne­r bestond meer uit een theoretisc­h gedeelte met verschille­nde onderwerpe­n. Het is de bedoeling dat de trainees verschille­nde vogelsoort­en leren kennen en dit aan toeristen kunnen vertellen. Trustfull zegt dat er heel wat toeristen Coronie voorbij gaan om naar het Bigi Pangebied in Nickerie te gaan. Dit zelfde kunnen zij ook in Coronie doen. Na de training kregen de deelnemers een certificaa­t.

AC

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname