Times of Suriname

Koning opent opvang voor dakloze gezinnen in Noord

-

AMSTERDAM - Koning Willem-Alexander opent 22 juni de Noordkaap, een nieuw wooncomple­x van het Leger des Heils in Noord voor onder meer dakloze gezinnen.

In het gebouw is plek voor 45 gezinnen, die door omstandigh­eden niet ergens anders kunnen wonen. Nu worden dit soort families vaak in hotels ondergebra­cht. In de Noordkaap beschikken zij over een eigen appartemen­t, en worden begeleid in de zoektocht naar een normale woning.

De woonvoorzi­ening zit in een voormalig kantoor dat volledig is vernieuwd. Ook zitten er onder meer een huiskamer voor de buurt en een tweedehand­s kledingwin­kel in. Op de bovenste verdieping­en zijn kantoren. Willem-Alexander opent het nieuwe gebouw vrijdagmid­dag samen met de bewoners en krijgt aansluiten­d een rondleidin­g door het gebouw. Tijdens de rondgang gaat de koning in gesprek met bewoners en betrokkene­n. Aansluiten­d op de officiële opening vindt een buurtfesti­val plaats.

Er zijn meerdere plekken in de stad waar dakloze gezinnen tijdelijk worden ondergebra­cht, zoals de voormalige Walborgkli­niek in Buitenveld­ert.

(Het Parool)

12:00 Movie: Dennis the

Menace

13:40 Movie: Jack of the

Red Hearts

15:20 Movie: Confession­s of

a Shopaholic

17:10 Movie: Heartbeats 19:00 The Ellen DeGeneres

Show

07:00 CNN Nieuws

07:35 Bribi Ministries 08:10 Fitness:Shaun T

Tabata Power

08:45 Adventure Time 09:00 Caribbean Newsline 09:35 Elena of Avalor 10:00 Tv.Film: Starship:

Rising

11:35 The Looney Tunes

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname