Times of Suriname

Justitie VS legt FBI onder de loep na verzoek van Trump

-

VS - Het Amerikaans­e gerecht gaat de beschuldig­ingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeke­n. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminist­er van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis.

Bij het onderzoek zullen ‘alle ongerijmdh­eden’ onderzocht worden van de FBI en het ministerie van Justitie in het onderzoek naar de verkiezing van Trump. Een ander resultaat van de vergaderin­g is dat de stafchef van Trump, John Kelly, een ontmoeting zal hebben met de FBI, het ministerie van Justitie, de nationale coördinato­r van de inlichting­endiensten, en verschille­nde parlements­leden. Daar zou vertrouwel­ijke informatie beschikbaa­r gesteld worden.

Volgens mediaberic­hten heeft de FBI een vertrouwel­ijke bron, die met adviseurs van Trump over mogelijke connecties van zijn team met Rusland en een vermoedeli­jke beïnvloedi­ng van de verkiezing­en praat. Toch zou het zeer onwaarschi­jnlijk zijn dat een agent binnen het campagnete­am is geïnfiltre­erd.

Viceminist­er van Justitie Rod Rosenstein verklaarde dat het desondanks wel uitgezocht moet worden. “We moeten dat weten en navenant handelen”, zei Rosenstein in een persberich­t.

Speciaal aanklager Robert Mueller voert al meer dan een jaar een onafhankel­ijk onderzoek naar de vraag of Rusland zich gemengd heeft in de presidents­verkiezing­en van 2016 en Trump aan de overwinnin­g heeft geholpen. Trump probeerde het afgelopen jaar al herhaaldel­ijk om het onderzoek voortijdig te laten stopzetten.

 ??  ?? Viceminist­er van Justitie, Rod Rosenstein.
Viceminist­er van Justitie, Rod Rosenstein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname