Times of Suriname

Geen geplaatste statXs Yoor :illiams op 5oland Garros

-

TE11I6 - 6erena :illiams moet vrezen voor een zware loting op 5oland Garros. 'e drievoudig­e winnares is door de organisati­e van het Grand 6lam-toernooi niet op de lijst met geplaatste speelsters gezet.

'e -jarige :illiams, die door de geboorte van haar dochter in september lange tijd niet in actie kwam, staat

e op de wereldrang­lijst. =e is daardoor niet automatisc­h geplaatst.

5oland Garros had gebruik kunnen maken van een speciale regel om :illiams alsnog een geplaatste status te geven, maar in een verklaring laat de organisati­e weten dat niet te doen. ³'e geplaatste spelers worden een afspiegeli­ng van de ranking van deze week´, aldus de organisati­e. 1ormaal gesproken zou :illiams door haar lage ranking zelfs kwalificat­ies moeten spelen, maar dat hoeft niet. 'e Amerikaans­e heeft een µbeschermd­e status¶ voor speelsters die om uiteenlope­nde redenen lange tijd niet hebben kunnen spelen. 'oordat :illiams niet geplaatst is, kan ze donderdag bij de loting in de eerste ronde gekoppeld worden aan 6imona +alep, de nummer ppn bij de vrouwen, of .iki Bertens. 'e

-jarige 1ederlands­e, die deze week haar titel verdedigt in 1eurenberg, is de nummer achttien van de wereld. Bertens kan in de eerste twee rondes geen geplaatste speelsters treffen. Vorig jaar overleefde Bertens de tweede ronde niet, nadat ze in 01 nog stuntte met een plek in de halve finales, waarin ze verloor van :illiams.

Bij de mannen is tienvoudig winnaar 5afael 1adal als eerste geplaatst voor 5oland Garros, dat zondag begint in 3arijs. (NS)

 ??  ?? Serena Williams moet vrezen voor een zware loting op Roland Garros. (Foto: Nusport)
Serena Williams moet vrezen voor een zware loting op Roland Garros. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname