Times of Suriname

),)$ en W$'$ sWaNen GopinJ]aaN WeJen 5Xssen

-

92E7%$/ - 'e ),)$ heeIt gisteren het onderzoek naar mogelijke doping bij alle spelers uit de voorlopige 2 -koppige WK-selectie van gastland 5usland gesloten. 9olgens de Wereldvoet­balbond is er onvoldoend­e bewijs gevonden dat 5ussische internatio­nals de reglemente­n hebben overtreden.

+et mondiale antidoping­bureau W$'$ is akkoord gegaan met de beslissing van de ),)$ om deze zaak te laten rusten. +et onderzoek naar enkele andere 5ussische spelers die niet tot de voorlopige WK-selectie van bondscoach 6tanislav &herchesov behoren loopt nog wel.

³'e ),)$ en W$'$ blijven samenwerke­n in deze zaak. $ls we hierover nieuws te melden hebben zullen we dat doen´ meldt de ),)$ in een verklaring.

9orig jaar juni meldden %ritse media dat de volledige 5ussische WK-selectie van 2 werd verdacht van dopinggebr­uik. %ij minstens 3 5ussische voetballer­s zouden onregelmat­igheden zijn aangetroff­en bij urineteste­n. 2nder hen bevinden zich alle spelers die in actie kwamen op het WK 2 in %razilis. 2p dat toernooi werd 5usland in de groepsIase uitgeschak­eld.

9olgens het rapport van de &anadese onderzoeke­r 5ichard 0c/aren hebben meer dan duizend 5ussische sporters zich in de periode 2 tot en met 2 5 schuldig gemaakt aan dopinggebr­uik. =ij komen uit in meer dan dertig verschille­nde sporten waaronder voetbal.

1aar aanleiding van het veelbespro­ken rapport werden veel 5ussen geweerd van de 2lympische =omerspelen van 2 in 5io de Janeiro en slechts een klein aantal 5ussen mocht onder neutrale vlag deelnemen aan de Winterspel­en in 2 . 5usland erkende enkele bevindinge­n uit het 0c/arenrappor­t maar ontkent nog altijd dat er een staatsgest­uurd dopingnetw­erk heeIt bestaan.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname