Times of Suriname

,nIanWino Nan JesFKoUsWe *XeUUeUo nieW Kelpen

-

92E7%$/ - 3aolo *uerrero hoopte vandaag van ),)$voorzitter *ianni ,nIantino amnestie te krijgen voor zijn dopingscho­rsing maar de preses zei hem niet te kunnen helpen.

³*ianni ,nIantino heeIt alle begrip voor de teleurstel­ling van *uerrero maar het hoogste straIhoI in de sportwerel­d heeIt deze sanctie nu eenmaal opgelegd’’ aldus wereldvoet­balbond ),)$ in een verklaring.

*uerrero is momenteel geschorst omdat bij een dopingtest sporen van cocawne bij hem werden aangetroII­en. 'e spits werd in eerste instantie voor een jaar geschorst door de ),)$. 1a beroep ging daar een halI jaar van aI zodat *uerrero onlangs zijn rentree kon maken bij )lamengo. 'e weg naar het WK lag daarmee ook weer open. +et mondiale antidoping­bureau W$'$ stapte echter naar het internatio­naal sporttribu­naal &$6 en die bepaalde vorige week dat *uerrero een schorsing van veertien maanden verdient. 'e internatio­nale spelersvak­bond ),)3ro steunt de spits ook. 'e vakbond stuurde een brieI naar de ),)$ die is onderteken­d door +ugo /loris 6imon Kjaer en 0ile Jedinak de aanvoerder­s van respectiev­elijk )rankrijk 'enemarken en $ustralis. 'e tegenstand­ers van 3eru in de groepsIase van het WK vinden dat *uerrero het verdient om in actie te komen in 5usland. 'e ),)3ro hoopt op korte termijn op een doorbraak in de juridische strijd van *uerrero. (AD.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname