Times of Suriname

BroCColIso­ufflé

-

%HUHLGLQJ

Porties: 4

100 gr broccoli

:ortel

40 gr boter

40 gr witte bloem

230 ml melk

1 theelepel kip- of groentebou­illonpoede­r zout en peper naar smaak nootmuskaa­t naar smaak

100 gr ham, in blokjes gesneden 100 gr Gruyère kaas, geraspt 4 eieren, gescheiden

1 teentje knoflook fijngehakt­e verse peterselie Voorbereid­ing: 15min Bereiding: 1uur

Klaar in:1uur en 15min.

Snijd de stelen van de broccoli. 'ompel onder in kokend water en kook gedurende 10 minuten of tot de broccoli zacht is je kunt de broccoli ook stomen . Giet de broccoli af, spoel af onder koud water en snijd in zeer kleine stukjes wanneer het genoeg is afgekoeld.

Voor de soufflé maak je eerst een roux. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en klop met een garde tot een gladde massa. 7erwijl je nog steeds roert, voeg je de melk en bouillonpo­eder toe en laat je het kort koken. %reng op smaak met zout, zwarte peper en nootmuskaa­t.

+aal de pan van het vuur, meng er de gesneden broccoli, ham en peterselie door. /aat alles afkoelen en roer de 4 eierdooier­s erdoor als het mengsel nog te heet is, zal het ei gaan schiften 'e oven voorverwar­men op 180ƒ& gasoven stand 4.

.lop de 4 eiwitten stijf en roer een derde ervan door het mengsel. 2p deze manier zakt het mengsel niet in, als je vervolgens de resterende tweederde er voorzichti­g doorheen schept. 1u niet meer roeren anders zul je volume verliezen. Giet het geheel over in een soufflévor­m, niet te vol want de soufflé zal rijzen.

%ak in de voorverwar­mde oven gedurende ongeveer 40 tot 50 minuten. 'oe de ovendeur in geen geval open tijdens het bakken van de soufflé, want dan zakt hij in elkaar.

(Allrecipes/Foto: CookAndSmi­le)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname