Times of Suriname

:LOOLDPV LQ HHUVWH URQGH 5RODQG *DUURV XLWJHVFKDN­HOG

-

7(11,S - 9enus Williams is ]ondag al in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschak­eld. 'e -Marige $merikaanse liet ]ich verrassen door de Chinese 4iang Wang 4-6 en - . BiM de mannen plaatste Grigor 'imitrov ]ich eenvoudig voor de tweede ronde.

Williams ging in ppn uur en 4 minuten ten onder tegen Wang. ,n de eerste set werkte ]e een snelle break achterstan­d nog weg, maar een tweede break in de negende game wist ]e niet meer te repareren.

'e nummer negen van de wereld nam de nummer negen van de wereld een - voorsprong, maar knokte Wang ]ich knap terug tot - . 'e set leek op een tiebreak uit te draaien, maar op - Iorceerde mondiale nummer 1 opnieuw een break. (en game later maakte ]e het karwei op haar eerste matchpoint aI. Williams haalde in nog de finale van Roland Garros, waarin haar ]us Serena Williams te sterk was. 9orig Maar reikte de ]evenvoudig Grand Slam-winnares tot de vierde ronde in 3ariMs, waarin ]e verloor van de =witserse 7imea Bacsins]ky.

(lina Svitolina bereikte met moeite de tweede ronde. 'e 2ekrawense rekende in twee sets aI met de $ustralisch­e $Mla 7omlManovi­c - en 6- . Svitolina kwam in de eerste set op een schier onoverbrug­bare -1 achterstan­d, maar ]e schakelde op het Muiste moment een tandMe biM en trok alsnog met - aan het langste eind. =e begon wel scherp aan de tweede set en met een break in de achtste game legde ]e de basis voor de overwinnin­g.

'e nummer vier van de plaatsings­liMst kruist in de tweede ronde de degens met de winnaar van de partiM tussen de ,taliaanse kampioen van 1 )rancesca Schiavone en de Slowaakse 9iktyria Ku]movi. Svitolina haalde twee keer in

1 en vorig Maar de kwartfinal­es op Roland Garros en won vorige week nog het prestigieu]e W7$-toernooi van Rome. (NS)

??  ?? Venus Williams is zondag al in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschak­eld. (Foto: Nusport)