Times of Suriname

5HDO 0DGULG VFKULMIW JHVFKLHGHQ­LV

-

92(7%$/ 5HDO 0DGULG KHHIW YRRU GH GHUGH NHHU RS ULM EHVODJ JHOHJG RS GH &KDPSLRQV /HDJXH /LYHUSRRO NRQ HHQ KHOIW ODQJ PHHNRPHQ PHW 'H .RQLQNOLMNH PDDU ZHUG LQ HHQ NQRWVJHNNH WZHHGH KHOIW DIJHWURHIG GRRU GH 6SDQMDDUGH­Q PHGH GRRU WZHH NHHSHUVIRX­WHQ YDQ /RULV .DULXV

Liverpool startte explosief en deelde in de openingsfa­se de lakens uit. Real kon daar in eerste instantie weinig tegenover stellen en kwam er maar weinig aan te pas. Verder dan een schot van Cristiano Ronaldo kwamen de Madrilenen niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Liverpool. Roberto Firmino zag zijn schot geblokt worden door Sergio Ramos en de rebound van Trent Alexander-Arnold werd knap gepareerd door Keylor Navas.

De schrik zat er bij Liverpool na 25 minuten goed in toen Mohamed Salah verkeerd terechtkwa­m na een duel met Ramos. De Egyptische sterspeler leek door te kunnen, maar moest een minuut later noodgedwon­gen gewisseld worden vanwege een blessure aan zijn schouder. Een paar minuten later moest ook Carvajal gewisseld worden vanwege een blessure. De Madrilenen leken een paar minuten voor de rust op 1-0 te komen, maar de goal van Karim Benzema werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ronaldo kopte op de vuisten van Karius, maar stond in buitenspel­positie. De tweede helft kreeg een dikke tien als cijfer. Nadat Isco namens Real de lat raakte, kwam De Koninklijk­e op voorsprong door een merkwaardi­ge keepersblu­nder van Karius, die de bal aan zijn verdedigin­g wilde geven, maar geen rekening hield met Benzema. De spits stak zijn been uit, onderschep­te de bal en kon eenvoudig binnenschu­iven: 1-0.

Het antwoord van Liverpool liet niet lang op zich wachten. Een corner van Dejan Lovren werd verlengd en van dichtbij binnengeti­kt door Sadio Mané: 1-1. Het inbrengen van Gareth Bale bleek een gou- den zet van Zidane, want 122 seconden na zijn invalbeurt zette hij Real op 2-1 met een omhaal, die vergelijkb­aar is met de goal van Ronaldo in de kwartfinal­e tegen Juventus. Liverpool zette aan en was via Mané nog twee keer dicht bij de gelijkmake­r, maar de Senegalees had pech en raakte twee keer de paal. Bale besliste de wedstrijd een paar minuten voor tijd met een afstandskn­al, maar werd daarbij geholpen door Karius, die wederom flink blunderde. Vanaf dat moment wist Liverpool dat de strijd gestreden was.

(VP)

 ??  ?? Real Madrid heeft wederom geschieden­is geschreven in de Champions League. Het team van trainer Zinédine Zidane won zaterdag zijn derde Champions League-titel op rij. (Foto: Goal)
Real Madrid heeft wederom geschieden­is geschreven in de Champions League. Het team van trainer Zinédine Zidane won zaterdag zijn derde Champions League-titel op rij. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname