Times of Suriname

Initiatief­nemers protestact­ies kiezen voor politiek

-

PARAMARIBO – De initiatief­nemers van de straatprot­esten Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider en Stephano ‘Pakitow’ Biervliet stoppen er officieel mee om middels straatprot­esten druk op de regering van president Desi Bouterse uit te oefenen om af te treden. Zij kiezen vanaf nu voor de politieke weg. Zij weten nog niet zeker of zij andere activisten passief zullen ondersteun­en, maar een coördinere­nde dan wel trekkersro­l hebben bij protestact­ies, is definitief voorbij.

De rol van activist is wel breedvoeri­g besproken binnen de partij. Voor hen is duidelijk dat het niet de weg is, althans niet meer, om oplossinge­n te brengen voor de problemen van de samenlevin­g. “Ik denk dat we ook daarvan geen afstand zullen nemen. Maar concreet dat we niet meer protestere­n, dat hebben we wel afgesproke­n. We gaan niet protestere­n in de komende periode. We focussen ons op de actieve politiek.”

Boerleider zegt dat het hoofdbestu­ur van de kersverse Partij voor Recht en Ontwikkeli­ng (PRO), die zij samen hebben opgericht, een besluit zal nemen over ‘hoe om te gaan met het antiregeri­ngsprotest van 31 mei’, die is gepland door Next Generation.

Op de vraag of zij deze protesten zullen ondersteun­en, kan geen van de PRO-leden een concreet antwoord geven. Zij verwijzen naar de partijstru­cturen die daar een besluit over moeten nemen. “Daar hebben we plenair nog niet over gesproken. Alles wat we doen, doen we in samenspraa­k met elkaar. We gaan sowieso, als het gaat om de activiteit waar u het over heeft, even nog aan tafel moeten zitten met elkaar”, is het antwoord van Boerleider die nu samen met Hofwijks politiek leiding heeft van de partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname