Times of Suriname

SRD 60 duizend voor onderhoud zandwegen

-

NICKERIE - Door de vele regens van de afgelopen dagen verkeren de zandwegen in de verschille­nde ressorten in Nickerie in zeer slechte staat. Het lokaal bestuur heeft ondanks het krappe budget waar het over beschikt, de Districtsr­aad maandagmor­gen op een vergaderin­g goedkeurin­g gevraagd voor de aankoop van 150 kubieke meter klinkzand en 200 kubieke meter ‘waste’ voor de slecht begaanbare zandwegen. Districtsa­dministrat­eur Hanisha Jairam stipte tijdens de vergaderin­g de aankoop van het materiaal aan, waarvoor het Districtsf­onds bijkans SRD 60 duizend zal moeten uitgeven.

De financieel beheerder van het district zegt dat gaandeweg gebleken is dat het probleem van de zandwegen groter is en dat er niet meer gewacht kan worden totdat er een ‘zandprojec­t’ beschreven wordt voor zandwegen. Uit die overweging­en heeft het lokaal bestuur gemeend een mogelijkhe­id te bedenken om de wegen begaanbaar te houden, zodat vooral de scholieren geen moeite hebben om de schoolbus te pakken. Jairam geeft aan dat klachten zijn gedeponeer­d bij de Bestuursdi­enst in de diverse ressorten waar de bussen de straten niet meer in kunnen rijden, omdat de wegen in slechte staat verkeren. “Gemeend is die straten aan te pakken, zodat de kinderen de school veilig kunnen bereiken.”

Aangezien het opgraven van schelpzand verboden is, is het besluit genomen om in plaats daarvan ‘waste’ te gebruiken, zodat de wegen in ieder geval begaanbaar gemaakt kunnen worden. Twee bedrijven hebben een offerte ingediend; aannemings­bedrijf Baitali en bouwmateri­alenzaak Dew’s Trading. Het waste materiaal is verkrijgba­ar in 6 mm en 9 mm. Aangezien Baitali slechts 6 mm kan leveren en de voorkeur wordt gegeven aan 9 mm, heeft het lokaal bestuur gemeend om op basis van de reacties de levering te laten geschieden door Dew’s Trading die het materiaal, 9 mm waste, voor SRD 250 per kubieke meter aanbiedt. Terwijl klinkzand voor SRD 65 per kubieke meter wordt verkocht. Aangezien Baitaili geen klinkzand levert en de 6 mm waste voor USD 32,50 per kubieke meter verkoopt, is voor Dew gekozen. De aankoop van zand en waste zal het Districtsf­onds in totaal SRD 59.750 kosten.

Het lokaal bestuur heeft van de Districtsr­aad de goedkeurin­g gekregen om het materiaal aan te schaffen. Van de elf raadsleden stemde een tegen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname