Times of Suriname

,QLHVWD NRQ QDDU DDUWVULYDD­O

-

92(7%AL - Andrps Iniesta speelde de afgelopen zestien jaar in de eerste klasse van %arcelona en groeide in het Camp 1ou uit tot een ware clublegend­e. 'e naar het -apanse 9issel .obe vertrekken­de middenveld­er had echter ook elders in 6panje zijn brood kunnen verdienen aangezien aartsrivaa­l 5eal Madrid een aantal keer heeft gewnformee­rd naar de beschikbaa­rheid van de 12 -voudig 6paanse internatio­nal.

³(r zijn momenten geweest waarop 5eal Madrid is langs geweest met de intentie om mij over te nemen. Maar er zijn nooit verdere onderhande­lingen gevoerd buiten het feit dat 5eal mij daar wilde hebben. +et was altijd duidelijk dat ik bij %arcelona wilde slagen´ blikt hij terug tegenover El Hormiguero. ³In het begin was het niet eenvoudig en er werd gesproken over een vertrek naar een andere club. Maar ik heb er altijd de voorkeur aangegeven om hier tien minuten te spelen in plaats van meer minuten bij een andere club.´

Met het vertrek van de -jarige routinier naar -apan komt er bij %arcelona een einde aan een tijdperk. Iniesta geeft aan niet over ppn nacht ijs te zijn gegaan ³Ik vertrek omdat ik begrijp wat het betekent om voor deze club te spelen en wat er daarbij van je gevraagd wordt. Ik heb het gevoel dat het erg moeilijk wordt om de club nog langer te geven wat het verdient dit is de eerlijkste keuze die ik kan maken.´ ³+et idee om te vertrekken werd anderhalf jaar geleden geboren toen begon het in mijn hoofd rond te gaan. Ik wist niet zeker of dit mijn laatste jaar zou worden maar als ik zou vertrekken kon dat niet met het beeld van het afgelopen seizoen in mijn hoofd. +et was geen beslissing die ik vandaag voor morgen nam het was een proces waarin ik langzaam aan het idee begon te wennen. Ik beslis nauwelijks zaken van de ene op de andere dag ik denk er graag over na en weeg de goede en slechte dingen tegen elkaar af. Ik vertrek nu bij een club waar ik mijn hele leven heb gezeten.´ (VI)

 ??  ?? Het had een haartje gescheeld of Andrés Iniesta voor Real Madrid had gespeeld in plaats van Barcelona. (Foto: VI)
Het had een haartje gescheeld of Andrés Iniesta voor Real Madrid had gespeeld in plaats van Barcelona. (Foto: VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname