Times of Suriname

.DUDWH ,QVWLWXXW %XUJRV SURORQJHHU­W WLWHO

-

K$5$7( - Karate ,nstituut %urgos heeft ziMn Katakampio­enschap kunnen prolongere­n tiMdens de MaarliMkse 1ationale Kampioensc­happen Kata stiMl 7eam en ,ndividueel en 7eam Kumite vechten voor Munioren en senioren die het afgelopen weekeinde door de 6urinaamse Karate'o $ssociatie 6K$ werd georganise­erd. +et toernooi waaraan in totaal negen scholen participee­rden vond plaats in de &hinese sporthal. 5uim karateka¶s van de karatescho­len %urgos de &risto %ushido )unagoshi 6eiken 0awashi 6uriname Karate &ollege en Lelydorp participee­rden hieraan. Karate ,nstituut %urgos participee­rde aan dit toernooi met circa karateka¶s verdeeld over de afdelingen *raaf von =inzendorf en $ltonaweg. ,n de sporthal waren de karateka¶s van het Karate ,nstituut %urgos wederom oppermacht­ig biM zowel de Munioren als senioren. $ls grote winnaar van dit Katatoerno­oi behaalden ziM middels een clean sweep gouden zilveren en bronzen medailles in de

categories­n.

Kata lopen is een zeer belangriMk oogstrelen­d onderdeel binnen de karatespor­t waarbiM vooral de technische vaardighed­en tot uiting komen. Kata is een stiMlpatro­on of schiMngeve­cht waar de karateka biM de uitvoering hiervan vecht tegen ppn of meerdere denkbeeldi­ge tegenstand­ers. %iM het onderdeel 7eam Kumite dat een dag eerder werd afgewerkt werd Karatescho­ol 6eiken winnaar gevolgd door Karatescho­ol %urgos. 'e derde plaats werd opgesist door %ushido. ,n het algemeen klassement is 6port ,nstituut %urgos op de eerste plaats gesindigd met gouden zilveren en bronzen medailles. 'e vechters van het instituut ziMn er wederom in geslaagd een goede prestatie neer te zetten en behaalden zo het overall-kampioensc­hap.