Times of Suriname

Cavaliers naar NBA-finale

-

%ASKET%A/ - StersSeler /e%ron James heeft zijn Sloeg &leveland &avaliers zondag aan een Slek in de 1%A-finale geholSen. 'e Sloeg won het zevende en beslissend­e Slay-off duel in de Eastern &onference van %oston &eltics met - . In de sSannende wedstrijd, waar beide Sloegen zeer aan elkaar gewaagd waren en er weinig werd gescoord, was /e%ron goed voor 3 Sunten, rebounds en negen assists. Hij bracht zijn Sloeg daarmee voor de vierde achtereenv­olgende keer in de finale. =elf wordt het zijn achtste oS rij, de vierde met &avaliers. µKing James¶ werd in 2 2 en 2 3 kamSioen met Miami Heat, in 2 leidde hij µzijn¶ club uit &leveland naar de eerste 1%A-titel.

³Heel veel mensen dachten dat wij het dit seizoen niet zouden halen¶¶, zei James, die met &avaliers wisselvall­ig Sresteerde in de reguliere comSetitie. In de Slay-offs stond de suSerster echter weer oS. ³Ik heb tegen mezelf gezegd: µ/aten we zo veel mogelijk uit dit seizoen halen.¶ Ik Srobeer de sinaasaSSe­l uit te Sersen tot er helemaal niets meer uit komt.¶¶

%oston &eltics was in de Slay-offs voor eigen Subliek nog ongeslagen, maar in de T' Garden stond zondagavon­d geen maat oS James. ³Hoe groter het Sodium, het beter hij Sresteert¶¶, zei coach Tyronn /ue over zijn vedette. Kevin /ove, de andere ster van &avaliers, ontbrak in %oston vanwege een hersenschu­dding. Het is onzeker of /ove oS tijd fit is voor de start van de 1%A-finale. %ij &eltics was Jayson Tatum de uitblinker. %ehalve de dunk oS James had hij de meeste Sunten gemaakt. 9ooral in het eerste kwart toen &eltics aan een voorsSrong werkte, schoot de rookie de ballen er achter elkaar in. =o liet hij zien zoals hij dat al heel het seizoen doet, dat hij een uitstekend­e mid-range game heeft. Hij noteerde in totaal 2 Sunten.

 ??  ?? Sterspeler LeBron James van Cleveland Cavaliers probeert langs een speler van Boston Celtics te gaan. (Foto: ESPN)
Sterspeler LeBron James van Cleveland Cavaliers probeert langs een speler van Boston Celtics te gaan. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname