Times of Suriname

Surinaamse dames met lege handen terug

-

92ET%A/ - 'e Surinaamse damesselec­tie keert vanavond met lege handen terug uit Guyana, waar het :K-kwalificat­ietoernooi voor dames werd gehouden. Suriname verloor zondagavon­d met - van %ermuda en eindigt oS de laatste Slek in Soule E, zonder Sunten en met een doelsaldo van - . Suriname verloor zijn eerste wedstrijd met 2- van %arbados en werd in de tweede Sartij met - afgedroogd door Guyana.

%ondscoach 5ogillio Kolf is teleurgest­eld, maar hij geeft aan dat de damesselec­tie van Suriname al drie jaar niet in actie was gekomen oS internatio­naal niveau. ³:e kunnen dan niet direct hoge eisen stellen aan de dames, want om oS dit niveau te SarticiSer­en, moet je conseTuent oefenwedst­rijden afwerken oS internatio­naal niveau´, zegt Kolf.

'e bondscoach geeft verder aan dat Suriname duidelijk ervaring tekort kwam in alle drie wedstrijde­n.

Hij zegt verder dat de jongedames nu wel weten hoe het is om te voetballen oS internatio­naal niveau. %ehalve ervaring was het sSeeltemSo en de balbeheers­ing van Suriname ver beneden niveau vergeleken met %arbados, Guyana en %ermuda. 'e dames hebben nu wat ervaring oSgedaan en de bondscoach hooSt dat de selectie blijft SarticiSer­en oS internatio­naal niveau, anders belandt de selectie wederom in een winterslaa­S.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname