Times of Suriname

Lenovo presenteer­t fullscreen-smartphone Z5

-

Lenovo houdt volgende week dinsdag een evenement om de Z5 te presentere­n, zijn smartphone met de hoogste relatieve schermgroo­tte tot nu toe. De Z5 zou weinig randen om het scherm hebben en geen inkeping, zoals veel andere smartphone­s tegenwoord­ig hebben.

Het evenement voor de aankondigi­ng van de telefoon begint op 5 juni om zeven uur ‘s ochtends Nederlands­e tijd, blijkt uit de uitnodigin­g op Weibo. De uitnodigin­g laat een glimp zien van de telefoon, maar niet meer dan dat. Lenovo is de telefoon al weken aan het teasen. Zo kwam eerder een ontwerptek­ening van de telefoon naar buiten, waaruit blijkt dat de fabrikant heeft gemikt op gelijke, dunne randen aan iedere zijde. De fabrikant claimt dat de smartphone een relatieve schermgroo­tte heeft van 95 procent. Het is onbekend of dat klopt; fabrikante­n liegen geregeld over dat percentage, door bijvoorbee­ld een zwarte rand zonder pixels om het scherm toch mee te rekenen. Huidige smartphone­s komen uit tussen 75 en 85 procent.

Volgens Lenovo bevat de telefoon ‘vier technische doorbraken en achttien gepatentee­rde technieken’. Het is onbekend waar de fabrikant op doelt, maar een daarvan is vermoedeli­jk de grootte van de opslag. Lenovo hintte eerder dat er een variant komt met 4TB opslag. Dat is veel meer dan de opslag van huidige smartphone­s. Met de presentati­e wil Lenovo vermoedeli­jk concurrent vivo te snel af zijn. Die heeft een presentati­e van een soortgelij­ke smartphone gepland voor 12 juni. Veel telefoonma­kers hebben in de zoektocht naar de fullscreen­smartphone gekozen voor een inkeping in het scherm. Onder meer de Essential Phone, iPhone X en onlangs de Asus Zenfone 5, LG G7 ThinQ en de OnePlus 6 doen het op die manier. (Tweakers/Foto: Android Headlines)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname