Times of Suriname

Deze optische illusie van twee knuffelend­e mensen doet twee keer kijken en sommigen lijken het écht niet te zien

-

Kon jij ook niet over de optische illusie van de witte of de blauwe jurk enkele jaren geleden en wist je niet wat je hoorde toen eerder deze maand een opname het internet rondging waarop zowel ‘Yanny’ als ‘Laurel’ te horen was? Zet je dan schrap, want er is weer iets nieuws.

Deze keer gaat het om een foto van een man en een vrouw die elkaar knuffelen. Alleen, de foto is zodanig genomen dat het niet meteen duidelijk is welk hoofd bij welk lichaam hoort. “Eerst dacht ik dat hij de hoge hakken aanhad,” staat er te lezen bij het beeld dat door @boom_likean808 werd gedeeld. En het zette wat in beweging.

De foto kreeg al bijna 100.000 likes en werd al ruim 40.000 keer gedeeld. Meer dan duizend Twitteraar­s gaven al commentaar. En sommigen kunnen er amper over. “Ik snap het niet. Hij draagt hakken,” reageerde iemand. “Nee, hij is diegene die neerzit op de stoel met het rode en het meisje knuffelt hem langs achter in het blauw,” schoot iemand te hulp.

Anderen gingen zelfs nog verder en toonden de contouren van de twee personen in kwestie om het duidelijk te maken.

Wat niet iedereen slikte. “Zijn nek komt uit die kraag”. schreef iemand anders. “Dank u.”

Anderen tweetten dan weer dat het niet de eerste dergelijke illusie was en tweetten enkele soortgelij­ke beelden. Hoe het ook zij, sommigen konden er écht niet over heen. “Ik zie het nu, maar ik kan het toch niet meer niet-zien,” klonk het onder meer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname