Times of Suriname

Koppel komt thuis na huwelijksr­eis en stoot op gigantisch hek rond woning

-

Een pas getrouwd koppel deed een nare ontdekking toen het thuis aankwam na zijn huwelijksr­eis. Hun gloednieuw­e huis in Blackburn, Engeland, werd plots omgeven door een houten omheining van bijna twee meter hoog. De muur werd wellicht opgetrokke­n door een boze buurman, verklaart het koppel.

“Het voelt alsof we gevangen zitten in ons eigen huis”, klinkt het bij de 27-jarige Thomas en 24-jarige Rebekah. Hun huwelijksr­eis van elf dagen eindigde in mineur toen ze thuis arriveerde­n en oog in oog kwamen te staan met een hoge omheining. Het hek werd slechts op een halve meter afstand van de voorgevel opgetrokke­n, en zorgt ervoor dat heel de benedenver­dieping in schaduw is. Volgens het koppel is een boze buur verantwoor­delijk voor de constructi­e. Een landbouwer in de buurt zou al langer in een verhitte discussie zijn verwikkeld met de projectont­wikkelaar over de grenzen van de lappen grond. Mogelijk besloot de boer drastische maatregele­n te nemen en zijn grond af te bakenen met een omheining. En daar zijn Rebekah en Thomas nu de dupe van. “We worden gegijzeld in een dispuut dat niks met ons te maken heeft”, volgens Thomas.

Volgens de landbouwer komt het hek enkel op zijn grond, en hebben de bewoners geen been om op te staan. Het koppel overweegt daarom om te verhuizen. “Het is alsof we de Berlijnse muur voor ons huis hebben staan,” aldus Thomas. “Zelfs als het hek wordt neergehaal­d, dan is er nog geen garantie dat het niet terug zal komen of zelfs ons huis helemaal zal omringen. Daar vrezen we voor.” Volgens de projectont­wikkelaar is de omheining illegaal opgetrokke­n, en worden de nodige maatregele­n getroffen om het probleem te verhelpen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname