Times of Suriname

%alUaP SoePeeU ³9eiligheid oS scholen is niet oStiPaal´

-

3$5$0$5,%2 %alram 6oemeer, directeur van het 0r 'r - & de 0iranda /\ceum tevens voorzitter van het 926 directeure­nberaad, zegt dat de beveiligin­g in en rondom scholen veel te wensen overlaat en verbeterd moet worden. ³'e regering zorgt wel voor wachters op de scholen maar over het algemeen deugen zij niet, omdat men oI bang oI niet bekwaam is om op te treden bij calamiteit­en´, zegt 6oemeer.

9olgens 6oemeer hebben de verschille­nde schooldire­c teuren hebben het 0inisterie van 2nderwijs :etenschap en &ultuur vaker aandacht hiervoor gevraagd maar tot nu toe is er geen gehoor hier aan gegeven. ³(r wordt maar steeds belooId en gezegd maar niets komt ervan te recht. (r zijn wachters maar soms durven die helemaal niet op te treden als er iets gebeurt. =ij bellen de politie op voor assistenti­e. 9andaag de dag gebeurt er veel op de scholen en ook de leerlingen zijn gewelddadi­ger dan vroe ger. :ij moeten de veiligheid van iedereen op een school te allen tijde kunnen garan deren dus moeten er ook bekwame personen zijn die daarvoor kunnen zorgen´ zegt de directeur.

*isteren nog vond er vecht partij plaats op het 0iranda /\ceum tussen leerlingen. ³.inderen van tegenwoor dig ruziën vaak met elkaar. 7egenwoord­ig willen leer lingen bij elk klein ding al vechten oI schelden en soms kan het zelIs uit de hand lo pen want bij andere scholen komen de leerlingen zelI met wapens en scherpe voorwer pen naar school om anderen daarmee kwaad aan te doen. 'at gedrag moet veranderd worden. 'e opvoeding moet verbeterd worden en kinde ren moeten leren om meer geduld lieIde en begrip voor elkaar te hebben´ zegt 6oe meer.

6oemeer zegt dat de regering vooral het ministerie van 2n derwijs iets moet doen aan betere beveiligin­g in en rond om scholen. 9olgens hem moeten er meer en betere wachters op de scholen zijn en de politie moet vaker in de schoolbuur­ten surveiller­en. ³,k hoop dat het ministerie wat eraan doet zodat er geen vechtparti­jen in en rondom scholen plaatsvind­en tussen leerlingen onderling´. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname