Times of Suriname

$UUestanten­voeding ZeeU in gevaaU

-

3$5$0$5,%2 9oeding voor arrestante­n is weer in gevaar. $ls tot uiterlijk juni de leverancie­rs van arrestante­nvoeding hun geld niet krijgen, zullen zij landelijk de ruim duizend arrestante­n niet meer van voeding voorzien. 'e leverancie­rs zijn vanaI januari niet uitbetaald en de overheid is deze leverancie­rs gezamenlij­k ruim 65' miljoen al schuldig.

'e leverancie­rs geven aan dat als de uitbetalin­g niet gauw plaatsvind­t zij nood gedwongen de dienstverl­e ning naar de arrestante­n toe moeten stopzetten omdat zij niet kunnen blijven voor schieten en ook door hun voorraad heen zijn.

5amon 6aeri een van de le veranciers zegt dat de over heid steeds naar deze situatie toewerkt. ³'e leverancie­rs zijn niet in staat om onder deze omstandigh­eden door te gaan met voeding leveren. :ij krijgen geen geld en blij ven maar voeding leveren en dat kan niet zo doorgaan. 0aandelijk­s moet de over heid aan negen leverancie­rs elk ruim 65' . beta len. 9anaI januari hebben zij ons niet betaald hoe zullen zij de opgelopen achterstan­d van ruim 65' miljoen dan betalen´ vraagt 6aeri zich aI.

/everancier /ouis 9ismale zegt dat er geen andere keus is dan te stoppen met leve ren. ³9oorraad raakt op en wij hebben geen geld hoe moeten wij dan voorschie ten"´ +ij zegt dat voorheen de achterstan­d nooit gro ter was dan twee maanden. 6inds is er sprake van vertraging­en bij de uitbeta ling. +ij geeIt aan dat nu ook langer dan twee weken wordt gewacht op een reou. 9olgens 9ismale was dat voorheen binnen twee we ken aIgehandel­d. ³:ij leve ranciers hebben de regering twee weken gegeven om orde op zaken te stellen. $ls dat niet gebeurt en wij stop pen met leveren is het niet onze schuld.´ VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname