Times of Suriname

Argentinië en Suriname herdenken Meirevolut­ie

-

PARAMARIBO - Argentinië heeft vorige week donderdag in hotel Torarica een receptie gehouden in verband met de 208ste herdenking van de Meirevolut­ie. Jaarlijks herdenkt het Zuid-Amerikaans­e land deze dag op 25 mei, waarbij de eerste stappen tot onafhankel­ijkheid centraal staan.

Zaakgelast­igde Ignacio Rossi Sammartino van Argentinië zegt dat de Meirevolut­ie leidde tot een nieuw pad voor Argentinië, waarbij het mogelijk werd om zijn eigen lot te kiezen. In juni zullen Suriname en Argentinië 41 jaar diplomatie­ke betrekking­en herdenken. De diplomaat zegt dat door de jaren heen de banden tussen de twee landen sterker zijn geworden. De vestiging van een Argentijns­e ambassade vijf jaar terug, vloeit voort uit dit samenwerki­ngsband waarbij de twee naties werken aan duurzame ontwikkeli­ng en welvaart voor de volken. Daarnaast is ruim een week terug luitenantk­olonel Chanel Nahar, de eerste Surinaamse attaché van Defensie in Argentinië, gearriveer­d. Een ander positief punt volgens de Argentijns­e zaakgelast­igde is dat de twee Zuid-Amerikaans­e landen samenwerke­n op het gebied van landbouw, defensie en cultuur. Rossi Sammartino zegt verder Surinames ondersteun­ing aan Argentinië in de Malvinas eilandenkw­estie te waarderen. Minister Yldiz PollackBei­ghle van Buitenland­se Zaken bracht namens de regering de felicitati­es over en zei voorstande­r te zijn van het verder uitdiepen van de relatie tussen Argentinië en Suriname.

 ??  ?? Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken en zaakgelast­igde Ignacio Rossi Sammartino van Argentinië brengen een heildronk uit in verband met de herdenking van de Meirevolut­ie.
Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken en zaakgelast­igde Ignacio Rossi Sammartino van Argentinië brengen een heildronk uit in verband met de herdenking van de Meirevolut­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname