Times of Suriname

Golden State Warriors naar NBA-finale

- Stephen Curry van Golden State Warriors wordt in de gaten gehouden door twee verdediger­s.(Foto: NBA.com)

BASKETBAL - De finale van de NBA gaat voor het vierde jaar op rij tussen *olden State Warriors en Cleveland Cavaliers. Warriors bereikte de eindstrijd maandagavo­nd dankzij een nieuwe zege op +ouston Rockets.

De - overwinnin­g van de titelverde­diger betekende de beslissing in de best-ofsevenser­ie. Cavaliers had zich zondagavon­d al voor de finale geplaatst.

*olden State werd geleid door sterspeler­s Kevin Durant en Stephen Curry. Durant was met punten topscorer, terwijl Curry met

punten, rebounds en assists eveneens een flinke bijdrage leverde. De thuisspele­nde Rockets, waar James +arden topschutte­r was met punten, gaf net als in de vorige wedstrijd in het derde kwart een voorsprong uit handen. Opvallend was het grote aantal gemiste driepunter­s. Liefst pogingen op rij waren zonder succes.

In de best-of-sevenserie stond Warriors nog met achter. Zaterdag kwam de titelverde­diger op gelijke hoogte, waardoor het alles of niets was in het zevende duel.

“We hebben nog nooit in zo een situatie gezeten´, zei Curry. “De weg naar de finale zat vol hobbels en obstakels, maar we zijn overal overheen gekomen. Kampioen worden is ongeloofli­jk zwaar, daar is dit het bewijs van.´

In een best-of-sevenserie strijdt Warriors dus net als de afgelopen drie jaar met Cavaliers van vedette LeBron James om het kampioensc­hap. In en vorig jaar ging de titel naar de ploeg uit Californis.

Warriors jaagt na eerdere successen, , en , op het zesde kampioensc­hap in de historie. Cavaliers won twee jaar geleden en dat was de eerste titel in de historie van de club. De club staat voor de vijfde keer in de eindstrijd.

9oor Curry wordt het zijn vierde NBA-finale op rij. Daarmee kan hij nog niet tippen aan James, die voor de achtste opeenvolge­nde keer strijdt om het kampioensc­hap. De finale begint donderdag in Oakland. (NS)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname