Times of Suriname

5HQWHV ,WDOLs VFKLHWHQ RPKRRJ

-

,7$/,( 5ente oS tienjarige ,taliaanse staatsobli­gaties is gisteren naar gestegen. De eerste Seilingen voor nieX we verkie]ingen tonen geen dXidelijke winnaar. /ega en de 9ijIsterre­nbeweging gaan vrijwel gelijk oS.

$ndere Sartijen blijven acK ter. Die tweestrijd biedt fi nanciële markten niet de dXidelijkK­eid die ]e ]ocKten. De ]orgen Kierover werden gisteren meteen ]icKtbaar in rentes. De ,taliaanse staat moet beleggers voor twee jarig scKXldSaSi­er ba sisSXnten e[tra betalen Ket meeste in vier jaar. 9oor tien jarig scKXldSaSi­er is dat basisSXnte­n e[tra geworden de Koogste stand sinds . De 9ijIsterre­nbeweging is met van de stemmen koSloSer /ega boekte vol gens de Seiling van 6:*

van alle stemmen.

8itsSraken van de Sresident van de centrale bank ,gna]io 9isco voedden onrXst rond elI XXr. +ij meldde dat Ket land Ket aIgeloSen weekend en maandag een Saar staSSen verwijderd was geweest van verlies van vertroXwen om dat Ket land in een Solitieke crisis ver]eild was geraakt. De verkooS van ,taliaanse scKXld door beleggers werd sinds ]ondag versneld. ,talië is altijd een Saar staSSen verwijderd van Ket risico om Ket onvervangb­are be]it van Ket vertroXwen te ver lie]en´ ]ei Kij. De ,taliaanse beXrs ging stevig omlaag. De 0,% verloor de $(; in $msterdam verloor . $andelen van bankaandel­en 8nicredit 8ni %anca ,ntesa en 3oste ,taliane daalden met tot .

De ]orgen kregen KXn neer slag in de mXnt. De eXro ]ak te tegen de dollar tot onder de 86 dollar voor Ket eerst sinds novem ber vorig jaar. De ingescKatt­e kans oS een renteverKo­ging van de (&% in jXni is dinsdag terXggeval­len tot . Dat was oS mei nog . 0aandag scKoten de rentes voor ,talië ook al omKoog nadat ]ondag de vorming van een regering tXssen de 9ijIsterre­nbeweging en /ega klaSte. 3resident 0attarella weigerde de ]eer eXrosceSti scKe kandidaat 3aolo 6avona van de Sartijen als minister van )inanciën te acceSteren.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname