Times of Suriname

%HZRQHUV OHHJVWDDQG /LGO SDQG ZHLJHUHQ WH YHUWUHNNHQ

-

Al een paar weken is de 3olitie =aanstreek druk met een groep die een oude Lidl supermarkt heeft gekraakt. (erder werden al tenten van de mensen weggehaald maar de krakers laten zich niet zomaar wegsturen. Als laatste kans komen ze nu met een opmerkelij­k verzoek.

Het pand van de Lidl in =aanstad staat al een tijdje leeg en wordt sinds een paar weken ‘bewoond¶ door een groep krakers. De 3olitie =aanstreek heeft al meerdere meldingen van overlast gekregen maar de krakers weigeren te vertrekken. “De gemeente heeft eerder de hut verwijderd. :ij hebben dit verzoek weer ingediend voor hut 2.0´ schrijft de politie op Facebook. Op de plek waar de mensen tenten hadden opgezet hangt nu een opmerkelij­k verzoek aan agenten en de gemeente: “Laat dit gewoon met rust en laat ons hier lekker genieten van onze chilplek´ schrijven ze. De krakers noemen in hun oproep ook de voordelen van hun verblijf voor de oude winkel. “Volgens mij: veroorzake­n wij geen overlast« (n trouwens.. we hebben overzicht en daardoor houden we ook alles in de gaten ´ Ook wijzen ze de politie en gemeente erop dat ze niet zomaar weggestuur­d kunnen worden: “-ullie weten dat dit ‘pand¶ niet van de gemeente is. Dus alleen de eigenaar kan ons vragen om te vertrekken«´ staat op de posters.

Het leegstaand­e pand was lange tijd makkelijk toegankeli­jk en de gemeente sprak de eigenaar daar op aan. “Hij heeft de voormalige winkel dichtgespi­jkerd en nu is het niet makkelijk te kraken. Als dat wel gebeurt worden de mensen verwijderd´ zegt een woordvoerd­er tegen Editie NL. De politie zegt niet op het verzoek van de krakers in te zullen gaan. “De personen die hier verbleven hebben een laatste waarschuwi­ng gekregen. :e hebben de personen doorverwez­en naar de juiste instanties.´

(RTLnieuws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname