Times of Suriname

Verdachte terreurdre­iging was op verkeerde plaats

-

PARAMARIBO - Een man die vorige week na de terreurdre­iging was opgepakt, was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Dat zei de politie gisteren op een persconfer­entie. De persoon werd vrijgelate­n. Bij de politie kwam de melding binnen, dat iemand zich in de vroege ochtend bij een school in de omgeving van Kwatta ophield.

De man werd opgebracht. Alles wat hij verklaarde, bleek juist te zijn. Het had niets met de terreurdre­iging op het internet te maken. Erwin Dort, waarnemend hoofd van de afdeling Kapitale Delicten, zegt dat het onderzoek nog gaande is. Volgens hem was een verdachte aangehoude­n die op een verkeerd tijdstip op een verkeerde plaats was. “Het onderzoek met betrekking tot de verdachte heeft uitgewezen dat hij geen betrokkenh­eid heeft met de IS”, zegt Dort. Waarnemend korpschef Antonio Chin zegt dat de melding van de terreurdre­iging binnenkwam, waarna maatregele­n werden getroffen. Volgens hem werden de Anton de Kom Universite­it, het Lyceum 1 en de strafinric­hting Santo Boma bij de dreiging genoemd. De politie speelde samen met het Bureau Nationale Veiligheid hierop in door direct maatregele­n te treffen.

De Bomb Squad was ook ingeschake­ld. Dit alles gebeurde om de gemeenscha­p zo snel mogelijk gerust te stellen. Roberto Prade, waarnemend hoofd Bestrijdin­g Zware Criminalit­eit, zegt dat in feite bij dit soort onderzoeke­n aan minimaal twee zaken aandacht wordt besteed. Een is het verhogen van de surveillan­ce op genoemde locaties. Volgens hem kan het vermelden van bepaalde locaties een afleiding zijn, terwijl andere locaties worden bedoeld. Daarom werd bij vitale en genoemde objecten gesurveill­eerd, zowel opvallend als onopvallen­d. Een ander spoor was om via het internet proberen te achterhale­n wie het bericht plaatste. Het onderzoek is nog gaande. Er zijn enige indicaties, maar Prade wenste geen details te verschaffe­n. “Wij zijn hard op weg. Het ziet er positief uit. Wij kunnen de gemeenscha­p geruststel­len”, aldus Prade.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname