Times of Suriname

NVB introducee­rt twee boottrajec­ten voor bewoners Brokopondo

-

PARAMARIBO - Bewoners van het district Brokopondo zullen vanaf de komende week gebruik kunnen maken van openbaar bootvervoe­r op twee trajecten, die uitgevoerd worden door het Nationaal Vervoerbed­rijf (NVB). Dit zegt Nicolaas Priesierie, hoofd Operatione­le Dienst van het NVB.

Het eerste boottrajec­t is van het dorp Bakoe naar Lebi Doti vice versa (vv) en het tweede van het dorp Nieuw Lombé naar Klaaskreek vv. Passagiers zullen van de ochtendtot in de avonduren gebruik kunnen maken van dit bootvervoe­r. Eerder was er geen openbaar bootvervoe­r beschikbaa­r voor de bewoners van deze dorpen. Het zal dus een historisch moment voor hen zijn.

Volgens Priesierie was de vraag naar een bootdienst voor deze dorpen zeer hoog aangezien particulie­r boottransp­ort duur is. “Het is voor het eerst dat wij zo een grote stap nemen met het uitvoeren van zo een traject in Brokopondo. Wij zijn maandenlan­g bezig geweest met het uitwerken van de route. Ook is er rekening gehouden met het vaststelle­n van de prijs van een bootrit per persoon”, zegt Priesierie. Voorlopig zal er voor beide routes maar een boot ter beschikkin­g zijn en er zal voornameli­jk gezorgd worden voor vervoer van leerkracht­en en leerlingen. Naast het boottrajec­t in Brokopondo zal het NVB de komende periode bezig zijn in BovenSurin­ame met het opzetten van drie bustraject­en in gebieden die nog niet beschikken over openbaar vervoer.

MW

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname