Times of Suriname

Minister Ferrier participee­rde in IDB-event

-

PARAMARIBO - De Inter-Amerikaans­e Ontwikkeli­ngsbank (IDB) en het Center for Universal Education (CEU) van het Brookings Instituut, organiseer­den op 21 mei een internatio­nale conferenti­e in Washington DC met als doel de ministers van Onderwijs van de Latijns-Amerikaans­e en Caribische regio bijeen te roepen om zich te concentrer­en op de vraag hoe de vooruitgan­g in het mondiale onderwijs versneld toe te passen door een verscheide­nheid aan innovaties. Dit meldt het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in een persberich­t.

Minister Lilian Ferrier en haar collega’s van Onderwijs hebben gemeenscha­ppelijke uitdaginge­n binnen de regio geïdentifi­ceerd, zoals de ontwikkeli­ng van innovatiev­e ecosysteme­n voor toekomstig­e burgers die ongelijkhe­id vermindere­n, lerarenopl­eidingen die de kwaliteit van de leraren verbeteren, hoe de voorwaarde­n voor onderwijsp­restaties in meertalige en rurale gebieden versterkt kunnen worden, en hoe studenten in het onderwijss­ysteem te behouden om zo het aantal dropouts te vermindere­n. Doordat er veel ervaringen werden gedeeld, werd de mogelijkhe­id gecreëerd voor verdere partnersch­appen, alsook het aandragen van gecontextu­aliseerde oplossinge­n en ideeën voor een betere implementa­tie van de huidige programma’s en innovaties.

Het Brookings Instituut is een non-profit-instituut, dat focust op onderzoek en heeft een internatio­naal karakter. Brookings-experts vestigden de aandacht erop dat 825 miljoen kinderen in landen met een laag tot middelhoog inkomen, de helft van de hedendaags­e jeugdgener­atie, in 2030 volwassenh­eid heeft bereikt zonder dat het over de vaardighed­en beschikt, die nodig zijn om te gedijen in een carrière en de kwaliteit van het leven. De conferenti­e werd bijgewoond door onderwijsv­ernieuwers, financiers, beleidsmak­ers en beoefenaar­s wereldwijd, die zijn nagegaan in hoeverre de belofte van een inhaalslag in het onderwijs waargemaak­t kan worden. Dit concept is gericht op het benutten van innovatie om de vooruitgan­g van het onderwijs te versnellen. De ministers van Onderwijs en overheidsa­mbtenaren uit Argentinië, de Bahama’s, El Salvador, Guatemala, Guyana, Haïti, Jamaica, Nicaragua, Honduras, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay en Suriname kregen de gelegenhei­d om te discussiër­en over kwesties zoals toegang tot het onderwijs, kwaliteit en relevantie en het bedenken van een visie om ‘een sprong voorwaarts’ te maken in het onderwijs in hun respectiev­e landen. De conferenti­e behandelde ook de vitale rol van docenten bij het versnellen van resultaten in het onderwijs en presenteer­de onderwerpe­n zoals het minder belasten van docenten door gebruik te maken van de kracht van community-expertise en -technologi­e, innovaties in de lerarenopl­eiding en de ontwikkeli­ng van een nieuwe internatio­naal georientee­rde onderwijso­pleiding. Ze presenteer­den innovaties die leraren kunnen ondersteun­en om ‘transforma­tief leren’ te vergemakke­lijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname