Times of Suriname

16+, RUJDQLVHHU­W DFWLYLWHLW­HQ LQ YHUEDQG PHW YLHULQJ MDDU +LQGRVWDDQV­H ,PPLJUDWLH

-

3$5$0$5,%2 'e 1ationale 6tichting +indostaans­e ,PPigratie 16+, organiseer­t in Yerband Pet +indostaans­e ,PPigratie Yerschille­nde actiYiteit­en oS het /ala 5ooNh coPSle[ aan de /ala 5ooNhZeg

Gisteren werd de Nunste[ Sositie Kalá Ká Anubhava: Experience of Art geoSend in de &onference room van Gebouw 1 oS het comSle[. 'e toegang is vrij. 'eelnemende Nunstenaar­s zijn George Ramjiawans­ingh, Anand %inda, 'hiradj Ramsamoedj, Anand 'warNa en Rahied Abdoel. 'e e[So is oSen voor het SublieN van 1 tot en met juni van 1 . 1 . uur en van 18. 1. uur. 9andaag start het /alla RooNh 0useum, dat gevestigd is in Gebouw oS het comSle[, een dagelijNse oSeningscy­clus, steeds van 18. tot . uur. 'eze duurt tot en met 8 juni. 9erder begint vandaag om 18. uur een fototentoo­nstel ling met als thema Een impressie van het leven van de Hindostaan­se immigrante­n, 1873 - 1930, welNe gehouden wordt in de hal van Gebouw oS het comSle[. 'eze tentoon stelling looSt tot en met vrij dag. 'e oSeningsti­jden zijn van . . uur.

0orgen wordt er om acht uur µs avonds oS het achter Sartyterra­s van het comSle[ een grootse culturele muzieN, zang en dansavond, de 1 e SANGĺT Kĺ RÁT gehouden. 'e muzieN zal bestaan uit NlassieN modern baithaN gana, sohar, qawali, chutney en film liederen gebracht door diverse groeSen en artiesten, zoals %aithaN gana queen 0otimala %holasingh en 9iresh 2editram. 2oN zal er een oS treden van de muzieNgroe­S van +arold RamNumar zijn. 2S deze avond is er ooN een oStreden van een muzieNgroe­S uit ,ndia onder leiding van RadhiNa &hoSra. /al ThaNoer zal een dhaSla demonstrat­ie verzorgen en de toneelgroe­S /adi een toneelstuN oSvoeren. 'e SuSillen van 'ansschool Satrangi en 'ansschool T,

zullen enNele dansnum mers Sresentere­n tijdens deze avond.

=ondag vindt om 18. uur de onthulling van een immigratie schilderij 1 [ 1, m Slaats in de %allroom van Gebouw . 'it NunstwerN is vervaardig­d door Anand %inda en George Ramjiawans­ingh. 9erder zal er die avond in de %allroom van Gebouw een Sresentati­e worden gehouden van de do cumentaire over de ontwiNNe ling van jaar hindostaan­se orNestmuzi­eN in Suriname Seriode 1 1 bedoeld als een muziNale hulde aan alle artiesten en groeSen die in deze Seriode bezig zijn ge weest. 'eze documentai­re is in 1 tot stand geNomen door <aadgaar 2rchestra on der leiding van Riaz Ahmadali in samenwerNi­ng met de NS+,.

'insdagocht­end om ne gen uur worden bij de Sla quette van de +indostaans­e ,mmigratie aan de :aterNant Neemboom monument en het %aba en 0ai standbeeld oS het %aba en 0aiSlein bloem stuNNen gelegd en wordt de beelden met mala¶s omhangen door de NS+,.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname