Times of Suriname

1AGAl EEUEINt EEnYoXGIJ GEUGE UonGE In 3AUIMs

-

T(11,6 - 5afael 1adal bereikte gisteren op overtuigen­de wijze de derde ronde op 5oland *arros. 'e 6panjaard verloor slechts vier games tegen de Argentijn *uido Pella.

'e -jarige 1adal had op het &ourt 6uzanne /englen iets meer dan twee uur nodig om af te rekenen met Pella, die de e plek inneemt op de wereldrang­lijst - , en - .

'oor zijn eenvoudige zege bleef de nummer ppn van de wereld zonder setverlies in Parijs. ,n zijn openingspa­rtij was 1adal al in drie sets te sterk voor de ,taliaan 6imone %olelli.

,n de derde ronde neemt de zestienvou­dig grandslamw­innaar het op tegen de als

ste geplaatste )ransman 5ichard *asTuet, die in vier sets afrekende met de Tunesisr 0alek -aziri.

1adal is de torenhoge favoriet om 5oland *arros dit jaar te winnen. 'e titelverde­diger schreef het *rand 6lam-toernooi in Parijs al tien keer eerder op zijn naam. 'e -jarige &ilic bereikte de derde ronde door af te rekenen met de nummer van de wereld +ubert +urkacz. 'e Pool won zelfs een set, maar moest in - , - , -

en - toch buigen voor de Kroaat. &ilic treft nu de Amerikaan 6teve -ohnson. Thiem staat als nummer zeven van de plaatsings­lijst ook in de derde ronde. 'e 2ostenrijk­er moest net als &ilic een set afstaan, maar zijn zege tegen de jonge *riek 6tefanos Tsitsipas -

, - , - en - kwam niet in gevaar.

,n het dubbelspel bereikten de 1ederlande­r Wesley Koolhof en zijn 1ieuw=eelandse partner Artem 6itak eveneens de derde ronde. +et duo versloeg het als negende geplaatste Kroatisch Amerikaans­e koppel ,van 'odig-5ajeev 5am in drie sets - , - en - . Koppel Koolhof-6itak bereikte in de afgelopen tien maanden al vijf ATP-finales, maar wist nog geen enkele keer een toernooi te winnen.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname