Times of Suriname

7ennissele­ctie Odesur maakt moeiliMke periode mee

-

TENNIS – Het wil maar niet lukken met de tennisdele­gatie tijdens de elfde Zuid-Amerikaans­e Spelen in Bolivia. Gisteren verloren ook Gian Issa en Yigal Bergen het jongensdub­bel van Chili in het Centro de Alto Rendimient­o Federico Román in Villa Tunari met 2-0.

Het was de bedoeling dat Issa met Anouk Ma-Ajong zou meedoen aan het gemengd dubbel. Het duo is echter teruggetro­kken door coach Cornel Wijngaarde. Aan de meegereisd­e journalist Marciano Zalman zei hij ervoor te kiezen Issa en Bergen te laten dubbelen, omdat de spelers slechts aan twee onderdelen mogen meedoen. Het Surinaamse duo nam het op tegen Tomás Vera Barrios en Alejandro Andres Tabilo en ging roemloos ten onder in de eerste set: 6-1. Hierdoor waren Issa en Bergen genoodzaak­t de tweede set te winnen, maar zij konden ook geen vuist maken tegen de tennissers van Chili en verloren ook de tweede set met 6-1. Hiermee is het jongens- dubbelteam van Suriname uitgeschak­eld voor verdere deelname.

In dit toernooi hebben de Surinaamse tennissers het heel moeilijk. Issa verloor het jongensenk­elspel van Tabilo met 6-3 en 6-3. Ook Bergen won niet, want die ging kansloos ten onder tegen Jorge Brian Panta Herreros van Peru met 6-0 en 6-0. Ook bij het damesenkel ging MaAjong met 6-1 en 6-0 ten onder tegen Melany Krywoj van Argentinië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname