Times of Suriname

=idane verrast met vertrek EiM 5eal 0adrid

-

VOETBAL - Zinedine Zidane vertrekt per direct als trainer van Real Madrid. Dat maakte de Fransman gisteren bekend tijdens een speciaal belegde persconfer­entie.

Het vertrek van de succescoac­h komt als een verrassing. Hij verlengde zijn contract in januari nog tot medio 2020 en leidde Real zaterdag in de Champions Leaguefina­le langs Liverpool (3-1). “Het is een vreemd moment om te vertrekken, maar het team heeft veranderin­g nodig om te blijven winnen. Ik denk dat de selectie behoefte heeft aan een nieuwe werkmethod­e en daarom heb ik besloten om te vertrekken”, aldus Zidane. Hij is nog niet bezig met een eventuele nieuwe baan als trainer. “Ik ben het werk nog niet zat. Het zijn drie mooie jaren geweest, maar mijn tijd in Madrid zit erop. Ik ben nog niet op zoek naar een nieuwe club.”

De 45-jarige Zidane begon in januari 2016 bij de Spaanse topclub aan zijn eerste baan als hoofdtrain­er en won meteen driemaal op rij de Champions League. Die pres- tatie was niet meer vertoond sinds de jaren zeventig, toen Bayern München drie jaar achtereen de Europa Cup I veroverde.

De voormalige topvoetbal­ler won in tweeënhalf jaar als trainer van Real Madrid liefst negen prijzen, waaronder de landstitel in 2017. Dit seizoen eindigde de ‘Koninklijk­e’ met liefst zeventien punten achterstan­d op landskampi­oen FC Barcelona op de derde plek. Als middenveld­er speelde Zidane 108 interlands voor Frankrijk. Hij leidde zijn land in 1998 naar de wereldtite­l in eigen land en in 2000 naar de Europese titel op het toernooi in Nederland en België. Hij won met Real Madrid in 2002 de Champions League. Zidane scoorde in de finale tegen Bayer Leverkusen met een prachtige volley. De spelmaker werd in de WKfinale van 2006 - zijn laatste wedstrijd als voetballer - met rood van het veld gestuurd, nadat hij de Italiaan Marco Materazzi een kopstoot had gegeven.

(NS)

 ??  ?? Zinedine Zidane vertrekt per direct als trainer van Real Madrid. Dat maakte de Fransman gisteren bekend tijdens een speciaal belegde persconfer­entie. (Foto: Nusport)
Zinedine Zidane vertrekt per direct als trainer van Real Madrid. Dat maakte de Fransman gisteren bekend tijdens een speciaal belegde persconfer­entie. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname