Times of Suriname

*uerrero kriMgt toch toestemmin­g voor :. deelname

-

VOETBAL - Paolo Guerrero kan komende maand toch deelnemen aan het WK in Rusland. De aanvoerder van Peru krijgt van een Zwitserse rechter toestemmin­g om in actie te komen.

Guerrero was door de FIFA voor twaalf maanden geschorst nadat hij eind 2017 werd betrapt op het gebruik van cocaïne. In hoger beroep werd de straf verminderd tot zes maanden schorsing, waardoor Guerrero het WK zou kunnen spelen. Later verzwaarde het CAS de straf tot een schorsing voor veertien maanden, waardoor de 34-jarige spits het WK weer moest vergeten.

Peru en Guerrero stelden alles in het werk om die strafverzw­aring terug te draaien. De oud-spits van Bayern München en Hamburger SV, die tegenwoord­ig actief is bij het Braziliaan­se Flamengo, had vorige week een persoonlij­k gesprek met FIFA-voorzitter Gianni Infantino om clementie te krijgen.

Toen de FIFA liet weten geen uitzonderi­ng voor Guerrero te willen maken, leek alle hoop op WK-deelname vervlogen. Maar gisteren bleek dat een Zwitserse rechtbank in een spoedzaak Guerrero alsnog toestemmin­g geeft om in Rusland te spelen. De rechtbank gaat het beroep van Guerrero nader bestuderen, alvorens tot een uitspraak te komen. “De consequent­ie daarvan is dat Paolo Guerrero in staat is op het WK in Rusland te spelen”, staat in een verklaring. Mogelijk wordt hij na het WK alsnog voor langere tijd geschorst.

Guerrero speelde 86 interlands en maakte 32 treffers, waarmee hij topscorer aller tijden van zijn land is. Het wordt de eerste keer dat hij Peru kan vertegenwo­ordigen op een WK

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname