Times of Suriname

0i[LPD JDDW JHZRRQ GRRU PHW ZHUN YRRU 9HUHQLJGH 1DWLHV

-

D(/HI - .oningin 0i[ima ]iet voorlopig geen enkele reden om met haar baan bij de 9N als ambassadri­ce voor de financiële ontwikkeli­ng van de allerarmst­en te stoppen. Dat ]ei ]e vandaag tijdens een persmeetin­g in 0umbai, India.

Al tien jaar ]et 0i[ima ]ich bij de 9erenigde Naties in voor de financiële ontwikkeli­ng van inwoners van arme landen. In die rol helpt de vorstin de secretaris-generaal, momenteel de 3ortugees Antonio *uterres. Daarvoor diende en adviseerde ]e Ban .i-0oon, die eind 2016 af]waaide.

Haar internatio­nale werk gaat niet ten koste van haar werk in Nederland en haar rol als moeder van Amalia, Ale[ia en Ariane. 6terker: haar werk in Nederland profiteert juist van de kennis die ]e bij de 9N opdoet, betoogde 0i[ima in 0umbai, tijdens de derde en laatste dag van haar werkbe]oek aan India.

=e wijst op de oprichting van 4redits in Nederland, die kleine ondernemer­s microfinan­ciering biedt. ³Het geeft me echt niet alleen maar energie, persoonlij­k´, ]ei 0i[ima, ]e haalde er ook voldoening uit, waardoor ]e ook hoopte beter te worden. ³Ik kan leren van beide kanten en het heeft een hele mooie wisselwerk­ing.´ 9oorlopig piekert de echtgenote van koning :illemAle[ander er niet over haar nevenfunct­ie op te ]eggen. ³:e ]ijn er nog niet.´ Dat wil niet ]eggen dat ]e niet een keer ]al stoppen. ³:ie kan de toekomst voorspelle­n"´ (r blijft genoeg werk te doen. ³:e ]ijn er nog niet. Of ik daar ook voor nodig ben, dat weet ik nog niet. 0aar voorlopig ga ik door.´ 0i[ima be]oekt India op uitnodigin­g van de Indiase regering. Het is alweer voor de derde maal in haar hoedanighe­id als speciaal vertegenwo­ordiger op het gebied van het beter toegankeli­jk maken van financiële diensten. (erder was ]e in 200 en 2014 al in het A]iatische land. Tijdens haar maandag gestarte werkbe]oek deed ]e onder meer commerciee­l en financieel centrum van India 0umbai aan. Ook sprak ]e maandagmid­dag met de Indiase premier Narendra 0odi. 0i[ima loofde haar gastheren: inmiddels beschikt 80 procent van de 1 miljard Indiërs over een eigen bankrekeni­ng. (r blijft echter genoeg werk. 9eel mensen gebruiken die rekening nog weinig. (en week geleden be]ocht premier Rutte ook al India. Dat deed hij als hoofd van een handelsmis­sie met 130 bedrijven. Die was het de grootste Nederlands­e handelsmis­sie naar India en leverde ]o¶n 170 miljoen euro aan ]akendeals op. Rutte sprak net als 0i[ima nu met premier 0odi. (AD) 0eester tegen Carol: ³Je bent veel te laat op school. Hoe kan dat"´

Carol antwoordt verbaasd: ³*isteren ]ei u nog dat het nooit te laat is om te leren ´ (Bron: Kidsweek)

 ??  ?? Koningin Maxima bezoekt in Dabbawalas, India maaltijdbe­zorgers die een digitale bankrekeni­ng hebben gekregen van PayTM.
Koningin Maxima bezoekt in Dabbawalas, India maaltijdbe­zorgers die een digitale bankrekeni­ng hebben gekregen van PayTM.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname