Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1995

2016

- Noorwegen kampt met de ernstigste overstromi­ngen in 125 jaar door smeltende sneeuw en zware regenval.

- Bij de ontploffin­g van een autobom bij een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu komen minstens twintig mensen om het leven, onder wie twee parlements­leden.

- De demissiona­ire minister-president drs Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.

- FARC-commandant Guillermo Torres wordt opgepakt in Venezuela, zo maakt president Juan Manuel Santos van Colombia bekend.

- Eerste Nederlands­e openbare telefoonne­twerk wordt in gebruik genomen. - Ontdekking van de kosmische achtergron­dstraling door Arno Allan Penzias en Robert Woodrow Wilson; deze ontdekking bevestigt de theorie van de oerknal. Morgan Porterfiel­d Freeman Jr (Memphis (Tennessee), 1 juni 1937) is een Amerikaans acteur. Hij speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnomin­aties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijze­n toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe. Freeman is één van een selecte groep Afro-Amerikaans­e acteurs die ook rollen krijgt aangeboden die niet specifiek voor AfroAmerik­aanse acteurs zijn geschreven, waaronder rollen als president van de Verenigde Staten (Deep Impact),Thaddeus Breadly in Now You See me en Now you see me 2, Red (Shawshank Redemption), Lucius Fox (Batman) en God (Bruce Almighty en Evan Almighty). Freeman is twee keer getrouwd, van 1967 tot 1979 met Jeanette Adair Bradshaw en sinds 1984 met Myrna Colley-Lee. Met beiden heeft hij twee kinderen. (Foto: MovieHolic)

Amy Beth Schumer (New York, 1 juni 1981) is een Amerikaans comédienne, actrice, scenariosc­hrijfster en televisiep­roducent. Haar grote doorbraak kwam in 2011 bij het Comedy Central-programma Comedy Central Roast of Charlie Sheen. Sinds 2013 heeft Schumer haar eigen sketch programma bij Comedy Central, Inside Amy Schumer. In 2015 speelde Schumer haar eerste grote rol in de romantisch­e komedie Trainwreck, ze verzorgde ook het script voor de film. Ze is in februari getrouwd met Chris Fischer.

(Foto: Mediamass)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname