Times of Suriname

9LFHSUHVLG­HQW NULMJW KRRJVWH RQGHUVFKHL­GLQJ YDQ VWDDWVKRRI­G

-

P$5$0$5,%2 President 'esi %outerse verraste gisteren iedereen oS het 2naIhanNel­iMNheidsSl­ein tiMdens de viering van Maar Hindostaan­se ,mmigratie door viceSresid­ent $shwin $dhin de hoogste staatsonde­rscheiding 'rager *root lint in de (reorde van de *ele Ster te Sresentere­n. ³,N ben verrast en iN zie het als een eer dat de Sresident miM volwaardig vindt voor deze onderschei­ding. $lles wat iN heb gedaan doe iN uit lieIde voor miMn werN en miMn land´ zei $dhin.

Volgens Bouterse geeft het aan dat hetgeen Adhin allemaal heeft bereikt tot nu toe, hetzij via zijn politieke loopbaan of daarvoor vanuit zijn verschille­nde functies in culturele organisati­es, prijzenswa­ardig is en dat Adhin daarom deze decoratie verdient. De president sprak hierbij ook de aanwezigen toe en gaf aan dat Suriname een groot voorbeeld is voor de wereld.

“De president van India bezoekt Suriname van 19 tot en met 21 juni en alle ogen van de wereld zullen dan op Suriname gericht zijn. Men zal dan kunnen zien hoe wij in Suriname, ondanks onze etnische en culturele verschille­n in harmonie en liefde met elkaar leven en hoe wij tot nu toe onze roots in stand hebben gehouden en verder hebben ontwikkeld. “Hamara desh ki jai ho, Jai Suriname!”, zei Bouterse, hetgeen betekent “Dank God voor Suriname en leve ons land!”

Volgens president Desi Bouterse is zijn in 2013 uitgesprok­en wens in vervulling gegaan als het gaat om natievormi­ng en het afrekenen met, wat hij noemt, “het hokjes denken”. Het staatshoof­d zegt dat hij toen een beroep op de Surinaamse gemeenscha­p deed om niet meer in hokjes te denken en zijn inziens is daaraan gehoor gegeven. “Nu, vijf jaar later, mag ik concludere­n dat wij op de goede weg zijn en grote stappen hiertoe hebben gezet en dat wij verder moeten gaan met elkaar”, zegt Bouterse

Ook de Indiase ambassadeu­r, Satendar .umar, gaf in zijn toespraak aan dat hij onder de indruk is van al hetgeen de nakomeling­en van de Indiërs in Suriname hebben bereikt. “Wij zijn twee landen met een hart en Suriname en India hebben heel veel gemeen met elkaar. Ik voel me hier net zoals ik me thuis voel en dat zegt al veel van de warmte en liefde van Suriname. India is trots op alle Indiase nakomeling­en in Suriname, die ondanks dat zij zo ver zijn van India toch in staat waren om van Suriname hun µthuis¶ te maken en zichzelf hier op te bouwen en hun µcultuur en religie¶ verder tot ontwikkeli­ng te brengen en te laten groeien”, zei de ambassadeu­r.

BC/VRT/MW

 ??  ?? President Desi Bouterse gaf vicepresid­ent Ashwin Adhin gisteren de hoogste staatsonde­rscheiding, Drager Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. Dit deed hij op het Onafhankel­ijkheidspl­ein in verband met de viering van 145 jaar Hindostaan­se Immigratie.
President Desi Bouterse gaf vicepresid­ent Ashwin Adhin gisteren de hoogste staatsonde­rscheiding, Drager Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. Dit deed hij op het Onafhankel­ijkheidspl­ein in verband met de viering van 145 jaar Hindostaan­se Immigratie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname