Times of Suriname

Kransleggi­ng Baba en Mai in teken van ‘welzijn voor natie’

-

PARAMARIBO - “We moeten nu eindelijk beseffen dat door samenwerke­n alleen deze natie verder kan gaan. We moeten koesteren hoeveel ‘welzijn’ onze voorouders uit India voor ons hebben achtergela­ten.” Dit zei vicepresid­ent Ashwin Adhin gisteren in zijn toespraak bij het standbeeld van Baba en Mai, in verband met 145 jaar Hindostaan­se Immigratie.

Volgens Adhin moet er nu meer aandacht besteed worden aan de waardevoll­e tradities; die moeten blijven voortbesta­an. Bij de kransleggi­ng waren onder anderen aanwezig Anil Manorath, voorzitter van de Culturele Unie Suriname, vertegenwo­ordigers van de Nationale Stichting Hindostaan­se Immigratie, vertegenwo­ordigers van de Stichting Organisati­e Hindoe Media Suriname en Henk Herrenberg, voorzitter van de Nationale Commissie Herdenking Jubileumja­ren. Zij hebben allen eer betoond aan Baba en Mai. Volgens Herrenberg is Suriname los van muziek en dans zeer rijk aan cultuur vanwege de verschille­nde bevolkings­groepen die er zijn. Het is daarom belangrijk dat er samengewer­kt wordt aan de groei van het land.

Na de kransleggi­ng is er samen met de delegatie gelopen naar het Onafhankel­ijkheidspl­ein, waar de opening plaatsvond van een reconstruc­tie van een traditione­el gaon (dorp). Zo een gaon geeft een duidelijk beeld van hoe de Hindostaan­se immigrante­n uit India in Suriname hebben geleefd. De ochtendfes­tiviteiten eindigden met een botenshow op de Surinameri­vier langs de Waterkant. De boten waren gespoten in de kleuren van de Surinaamse vlag, als symbool van eenheid.

(MW)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname