Times of Suriname

Rovers gooien man in goot

-

PARAMARIBO - Drie rovers gooiden een man, maandagavo­nd na een beroving in een woning in het district Para, in een goot. De benadeelde vertelde de politie dat hij in zijn woning was, toen hij zijn honden hoorde blaffen. Hij nam een kijkje, maar zag niemand. Toen hij terugliep naar zijn huis, hoorde hij voetstappe­n achter zich.

Hij werd meteen overvallen door twee mannen, van wie een gewapend was met een mes. Beide rovers hadden hun gezichten met een doek afgedekt. Zij brachten het slachtoffe­r slagen toe en duwden hem naar de woonkamer. Zij lieten hem op de grond liggen, waar zij zijn handen en voeten knevelden met kleding. Zij bonden hem vervolgens aan een bed vast en stopten kleding in zijn mond, waardoor hij niet kon gillen om hulp. De rovers dekten zijn gezicht met een deken af. De man hoorde daarna drie personen praten. Vermoedeli­jk kwam een derde rover erbij. Het huis werd door hen overhoop gehaald. Het gelukte het slachtoffe­r om de kleding van zijn handen los te krijgen en hij haalde het deken van zijn gezicht. Hij wist met veel moeite een schaar te pakken en daarmee knipte hij de kleding van zijn voeten los. Met de schaar in zijn hand ging hij weer een kijkje nemen. Toen de rovers hem zagen, tilden zij hem op en gooiden hem in een goot. Het gelukte de man op een gegeven moment uit de goot te komen.

Hij riep om hulp, maar zag niemand. Hij liep naar een buurvrouw om hulp te zoeken, maar zag vanwege de duisternis de goot niet. Hij viel toen erin. Hij riep wederom om hulp en kreeg die uiteindeli­jk van zijn buurvrouw en haar zoon die hem uit de goot haalden.

De rovers maakten een witte wagen, twee zangvogels, rice-cooker, lasmachine, boormachin­e, laptop, mobiele telefoon, een portemonne­e inhoudende een rijbewijs, pinpas, identiteit­skaart, SRD 800 en twee alcoholisc­he dranken buit.

De politie onderzoekt deze zaak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname