Times of Suriname

Voetbaltra­iner ontkent seksueel misbruik tiener

-

PARAMARIBO - Voetbaltra­iner RO bleef maandag het seksueel misbruik van een vijftienja­rig meisje ontkennen. Hij vertelde rechter Ingrid Lachitjara­n dat hij reeds 102 dagen in voorarrest zit. Volgens hem komen het slachtoffe­r en anderen aan het woord, maar hij niet.

Lachitjara­n hield de man voor dat hij met zijn advocaten Irvin Kanhai, Harold Belfor, Dwight Kraag en Maureen Nibte moest afspreken indien hij eerst aan het woord wilde. In deze zaak is reeds een aanvang gemaakt met het getuigenve­rhoor. De verdedigin­g wil ook getuigen horen op 18 juni. RO zegt dat de politie partijdig is en dat het door hem aangelever­d ontlastend materiaal niet is meegenomen. Het vijftienja­rige slachtoffe­r verklaarde dat alleen RO seks met haar bedreef. Een keer gebeurde dat in een appartemen­t in Paramaribo-Noord en twee keer in De Nieuwe Grond. De eerste keer haalde hij haar op voor een voetbalwed­strijd in Saramacca, maar hij bracht haar naar een appartemen­t in Paramaribo-Noord, waar zij seks bedreven. Het kind vertelde dat RO haar trainer was. Hij haalde haar en andere meisjes vaker op, omdat zij geen vervoer hadden. De moeder van het slachtoffe­r vertrouwde de man, omdat zij hem als een vaderfiguu­r en beschermer van het meisje zag. Zij merkte op dat het juist het tegenoverg­estelde was. Het slachtoffe­r vertelde dat de man haar beloftes deed, waardoor zij akkoord ging om seks met hem te bedrijven.

Deze zaak kwam op 8 februari aan het rollen, toen het kind een dagje door de schoolbusc­hauffeuse naar school werd gebracht. De chauffeuse, die een nicht van de moeder van het slachtoffe­r is, zag dat het meisje elders dan op school uitstapte. Zij meldde dit aan de moeder. Het bleek dat het meisje niet naar school was geweest. Het kind maakte die dag gebruik van de telefoon van een neef, waarop zij vergat haar Facebook-profiel te sluiten. De moeder las de berichten die haar dochter en de verdachte voor elkaar stuurden. De verdachte beweert dat zijn account was gehackt, maar dat klopt volgens het meisje niet, omdat de afspraken via Facebook uitkwamen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname