Times of Suriname

Eis van vijftien jaar celstraf voor doden vrouw

-

PARAMARIBO - Claudio S riskeert vijftien jaar gevangenis­straf voor het doden van zijn vriendin Agatha Derby (38) in Brokopondo. Officier van justitie Nirmala Maikoe vond maandag dat doodslag is bewezen.

Zij gaf aan dat de man zijn vriendin in een wurggreep vasthield. De oorzaak van het overlijden van Derby is verstikkin­g als gevolg van wurging. Op 20 september vorig jaar meldde Claudio S zich samen met zijn oma aan bij de politie. Hij bekende het strafbare feit.

Volgens hem kwam het latere slachtoffe­r op 19 september bij zijn woning. Hij beweert dat de vrouw hem SRD 6.000 en 30 gram goud, die hij haar in bewaring had gegeven, niet wilde teruggeven. Bovendien wilde zij de relatie met hem beëindigen. Claudio S kreeg te horen van de vrouw dat zij het geld en goud zal opmaken met haar nieuwe vriend. Er ontstond toen een woordenwis­seling die uitmondde in een handgemeen. Hij wurgde haar.

Maikoe maakte gebruik van de verklaring van een getuige die zag dat het slachtoffe­r op die dag thuis bij de verdachte ging. De getuige ging samen met anderen werken, maar toen hij terugkwam, zag hij de verdachte en het slachtoffe­r niet meer. Volgens de officier verklaart een andere getuige dat het slachtoffe­r een hardwerken­de vrouw was die voor zichzelf zorgde. De verdachte, die voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie, gaf op verschille­nde momenten op de zitting toe schuldig te zijn. Op 18 juni zal raadsman Oscar Koulen pleiten.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname