Times of Suriname

6SDULPDND ZHUNW IXOO FRQWDFW ZHGVWULMGH­Q PHW VXFFHV DI

-

63257 - De sportschoo­l 6parimaka onder leiding van achtste danner karate 5emie %urke hield in het weekend Iull contact-wedstrijde­n. De wedstrijde­n vonden plaats in de &hinese sporthal. De deelname was open voor alle stijlen. 9erschille­nde karate- taekwondo- en thaibokssc­holen namen deel aan dit evenement.

De 6urinaamse Karate $ssociatie onder leiding van voorzitter Kenneth 6ijp zorgde voor arbitrage en de scoreindel­ing. De wedstrijde­n hadden daarom een vlot verloop. De 7aekwondos­chool <eshua :arriors van 5odney :ijnaldum heeIt behalve deelname aan de gevechten ook gezorgd voor een geweldige demonstrat­ie met zijn pupillen.

%urke denkt dat hij eind van dit jaar weer dergelijke wedstrijde­n houdt. +ij vindt het deelnemen aan dergelijke wedstrijde­n belangrijk­er dan het proberen te winnen. )ull contact-karate gebruikt geen beschermer­s: slechts een mouth piece en een kruisbesch­ermer. 7echnieken mogen keihard op het lichaam geplaatst worden. $lleen stoottechn­ieken naar het hooId zijn verboden. $ls de wedstrijd gelijk is kan die nog - zonder rust - met [ minuten verlengd worden. Dit deed veel vechters de das om omdat ze zo moe waren dat ze bijna niet meer op hun benen konden staan.

%urke is ook vertegenwo­ordiger van de organisati­e 7iger and &rane *oju 5yu Do in 6uriname en gaat later dit jaar ook de jeugdwedst­rijden organisere­n op het gebied van stijlpatro­nen lopen sparren en wapentechn­ieken. 8niek is dat alle gevechtsti­jlen samen tegen elkaar uitkomen.

Uitslagen:

+eren 1 -15 jaar 5 kg kampioen : 6aid :illiams 7aekwondos­chool <eshua :arriors

Dames senioren - kg kampioen : DaniTue :irokarto 7aekwondos­chool <eshua :arriors Dames senioren kg kampioen : Ione &astillion Karatescho­ol 3oeketie

+eren senioren - kg kampioen : 9incent =weden 7eam %udo

+eren senioren - kg kampioen : 6hamar 3orter 7aekwondos­chool <eshua :arroirs

+eren senioren - kg kampioen : -ason )eli[ 7he *ym

+eren senioren kg kampioen : Mark $djako Karatescho­ol 3oeketie

Most spirited fighter heren: -ason )eli[ 7he *ym

Most spirited fighter dames: DaniTue :irokarto 7aekwondos­chool <eshua :arriors

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname