Times of Suriname

1HVW\ DDQJHVWHOG DOV KRRIGWUDLQ­HU 8QLYHUVLW\ RI )ORULGD

-

=:E00E1 6urinames enige olympisFh gouden me daillewinn­aar Anthony 1esty is maandag benoemd tot hooIdtrain­er van het heren ]wemteam van de University oI Florida. 'e viMItigMa rige 1esty die in ]iMn 2lympisFhe titel behaalde, volgt Gregg Troy op. Jeff 3oppell kreeg de leiding over de vrouwen.

³'e]e dag is erg speFiaal voor miM. 0et enorme nederighei­d aFFepteer ik de IunFtie van hooIdFoaFh´, ]ei 1esty te gen Florida Swim Network. :e hebben twee uitstekend­e FoaFhes die al bekend ]iMn met ons ]wemprogram­ma´, aldus sportdireF­teur 6Fott 6triFklin. ³+et was de beste keus om 1esty en 3oppell als Gators FoaFh aan te stellen´, geeIt 6triFklin aan. 1esty heeIt een lange gesFhieden­is met de University oI Florida. +iM was eerst ]wemmer voor de universite­it en daarna trai ner. Als ]wemmer was 1esty aFtieI tussen en en hiM behaalde versFhille­nde priM]en. +iM won viMI 1&AA titels, een reFord dat langer dan tien Maar stand heeIt ge houden. 9anwege ]iMn pres taties als Florida Gator werd de 6urinamer in april toegelaten tot de AthletiF +all oI Fame.

9anaI het sei]oen was hiM verbonden als trainer. University oI Florida won de aIgelopen ]es Maar steeds de 6outheaste­rn &onIerenFe titel en er is vertrouwen dat 1esty de winnende trend kan voort]etten. Immers, onder ]iMn leiding wonnen Florida ]wemmers individuel­e nationale titels, werden aFht 6E& kampioensF­happen bin nengehaald en werd dit Maar de viMIde plaats behaald in de 1&AA 'ivision I.

1esty heeIt in ]iMn trainers Farriqre 2lympians onder ]iMn hoede gehad. 'e buit bedroeg medailles, waar onder elI gouden plakken. +iM is tiMdens de 2lympisFhe 6pelen van , en

hooIdFoaFh geweest van de 6urinaamse ]wem mers en was in vlag gendrager tiMdens de ope ningsFerem­onie van de %eiMing 6pelen.

 ??  ?? Surinames enige Olympisch gouden medaillewi­nnaar Anthony Nesty (r) is aangesteld als hoofdtrain­er van Florida Gator.
(Foto: Florida Gator)
Surinames enige Olympisch gouden medaillewi­nnaar Anthony Nesty (r) is aangesteld als hoofdtrain­er van Florida Gator. (Foto: Florida Gator)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname