Times of Suriname

2SULFKWHU EDQG VWDUW GXHO PHW ]DQJHU

-

Het is een geliefd nummer voor boksers om mee op te komen en ironisch genoeg is Eye of the Tiger ook aanleiding voor de bedenker om een juridische boksring te betreden voor een stevig gevecht om rechten.

Survivor-oprichter Frank Sullivan is flink geïrriteer­d en klaar voor de strijd. Zijn band bereikte in ppn klap roem met het befaamde nummer Eye of the Tiger, dat wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten stond en als soundtrack van de derde Rocky-film wereldwijd bekend werd. Ook nu kiezen boksers het opzwepende nummer nog graag als opkomstlie­d bij een knokpartij.

Slechts twee jaar na het plotseling­e wereldsucc­es, besloot leadzanger Dave Bickler de band in 1984 te verlaten en zijn rechten op het bandlogo op te geven. Maar niet alleen op zijn website en op promotiepo­sters komt het logo terug, zelfs op zijn Instagrama­ccount refereert Bickler aan zijn roemrijke verleden met de band. De oprichter wil dat hij daarmee stopt en eist een schadeverg­oeding.

‘Lichtzinni­g’, vindt Bicklers advocaat. “Gewoon een gemene poging om het succes van Dave te ondermijne­n.” Volgens hem dankt de artiest zijn huidige succes niet aan de link met Survivor en gebruikt de band andersom juist wel eens foto’s van Bickler in hun promotie. “Dat lijkt hun claim te ondermijne­n. Dave is nu eenmaal de leadzanger van Eye of the Tiger en daar kan niemand iets aan veranderen.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname