Times of Suriname

Kleine uitslagen op Wall Street

-

1(: <25K 'e aandelen beurzen in 1ew <ork stonden gisteren halverwege de sessie dicht bij de slotstande­n van maandag. %eleggers reageer den onder meer op beter dan verwachte rapporten over de $merikaanse dienstense­ctor. Mexicaanse vergelding­sac ties voor $merikaanse im portheffin­gen drukten daar entegen het sentiment. 'e leidende 'ow -onesindex noteerden omstreeks 1 . uur (1ederlands­e tijd) ,1 procent lager op . punten. 'e brede S 3 5 stond vlak op pun ten. 7echnologi­egraadmete­r 1asdaT won , procent tot

5 punten.

Mexico stelt importheff­ingen in voor staal, whisk\ en een aantal landbouwgo­ederen van zijn noorderbuu­r. Het zijn tegenmaatr­egelen voor de invoertari­even die sinds vorige week gelden voor staal en aluminium uit Mexico, &anada en de (uropese 8nie. 'e protection­istische stap pen die de regering 7rump zet tegen bondgenote­n van de 9erenigde Staten voeden de angst voor een mondiale handelsoor­log. /evensmidde­lenconcern­s als Kelogg en *eneral Mills verloren als gevolg van die dreiging tot , procent. 2ok staalmaker­s als $K Steel en 8S Steel leverden aan beurs waarde in. 9erder gingen bankaandel­en in de verkoop. Financiële Iondsen als %ank oI $merica, -3Morgan en *oldman Sachs leverden tot

, procent in.

Twitter won 5, procent. Het sociale medium wordt bin nenkort opgenomen in de toonaangev­ende beursgraad meter S 3 5 , waarin de vijIhonder­d naar beurska pitalisati­e gemeten grootste $merikaanse ondernemin­gen zijn opgenomen.

9erder was er aandacht voor Iarmaceute­n, nadat M\lan een goedkeurin­g kreeg voor een generiek geneesmidd­el dat vrijwel identiek is aan een middel dat concurrent $mgen vermarkt. Het aandeel M\lan won bijna procent terwijl concurrent $mgen dik pro cent aan beurswaard­e kwijt speelde. Koffiekete­n Starbucks ver loor ,1 procent na het vertrek van grondlegge­r en voorma lig topman Howard Schultz. 9rachtwage­nIabrikant 1avistar stelde bij de presen tatie van zijn kwartaalci­jIers de verwachte omzet en ope rationele winst voor de rest van het jaar naar boven bij. Het aandeel verloor evenwel ruim 5 procent.

'e euro was 1,1 5 dollar waard, tegen 1,1 dollar bij het slot van de (uropese beurzen eerder op de dag. 'e prijs van een vat $merikaanse olie steeg , procent tot 5, 5 dollar. %rentolie kostte ,5 procent minder op , dollar per vat.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname