Times of Suriname

6RIWWRSFDE­ULR %0: = RRN DOV 0 L

-

+oewel er tallo]e Ioto¶s van een gecamoufle­erde Z4 cir culeren, heeIt %0: ]elI ook een setje geschoten. De plaatjes worden nu door de IaErikant verspreid. Daarmee Eevestigt %0: de soIttop voor de twee]its roadster, terwijl de autoEouwer tevens aangeeIt dat de aIgeEeelde uitvoering een Z4 04 i is. %0: Erengt dus opnieuw een 0 uitvoering van ]ijn open twee]itter uit. Daarnaast keert ook de soIttop voor de productlij­n terug. Om met het laatste te Eeginnen, de Z en eerste generatie Z4 kwamen Eeide met een linnen kap voor de dag. %eide model len waren er ook als coupee. 9oor de tweede generatie Z4 comEineerd­e de autoEouwer de roadster en &oupp door de twee]itter van een inklapEare hardtop te voor]ien. De nieuwe generatie, waar van het definitiev­e model de]e ]omer wordt gepresen teerd, krijgt een stoffen dak. De soIttop laat ]ich Z vormig opvouwen. De enige manu ele handeling EetreIt de Ee diening van de open dicht schakelaar. De kap ont en vergrendel­t volledig automa tisch. ,n geopende stand ligt de kap achter de voorstoele­n. De Duitsers kie]en voor een traditione­le dakconstru­ctie. De soIttop verdwijnt niet on der een harde tonneaucov­er, ]o Elijkt uit de door %0: vrijgeven Ioto¶s.

+et topmodel van de Z4 heet 04 i, een inmiddels Eekende aanduiding Einnen de %0: gelederen wordt ook geEruikt voor de snellere ; en ;4. De Z4 04 i Eeschikt over een ]escilinder turEomotor. +oeveel vermogen %0: uit de . Een]ienmtoor perst, geeIt de autoEouwer niet op. ,n het geval van de ; 04 i is het Elok goed voor pk. (r ]ijn geruchten dat de Duitsers de 04 i versie voor de Z4 in twee configurat­ies gaat aanEieden, waarEij het vermogen verschilt. (en vol waardige Z4 0 staat niet op de agenda.

De Z4 04 i Eeschikt niet al leen over de krachtigst­e ]es cilindermo­tor die %0: voor de open twee]itter Eeschik Eaar stelt, de open twee]itter is tevens voor]ien van een aangepast sportonder­stel dat over elektronis­ch geregelde schokdempe­rs Eeschikt. +et ]orgt voor een kleinere Eo demspeling ten op]ichte van de reguliere modellen. De vooras is opnieuw ontwik keld, wat ook voor het rem s\steem geldt.

,n een later stadium maakt %0: meer Eekend over de nieuwe generatie Z4. De auto, die in samenwerki­ng met To\ota wordt ontwik keld, werd vorig jaar overi gens al als studiemode­l ge presenteer­d. +et Eestaande model is nu Eijna twee jaar uit productie.

(autovisie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname