Times of Suriname

$XGL JDDW KRJHU PHW 4

-

De start van de ,nd\&ars race in Detroit werd ]ondag uitgesteld vanwege een crash. +et waren niet de race wagens ]elI die in de vangrail oI tegen elkaar reden, maar tijdens de opwarmrond­e klapte de 3ace &ar in de muur. De 3ace &ar, een &hevrolet &orvette Z5 ,

Erak in een van de Eochten uit, waardoor de sport coupp linksaI de muur in reed. De ,nd\&ars racers achter de 3ace &ar stopten direct vanwege alle troep op de Eaan.

$an het stuur van de &orvette Z5 ]at de hooggeplaa­ts te 0ark 5euss van *eneral 0otors. De ontwikkeli­ngscheI is een grote raceIan en reed de 3ace &ar. 5euss stapte ongeschon den uit, maar Eracht voor de ]ekerheid wel een Ee]oek aan de dokterspos­t op het circuit.

&hevrolet maakte direct van de gelegenhei­d geEruik om de crash aan te grijpen om de veiligheid van de &orvette te Eenadrukke­n. ³$lle veiligheid­ss\stemen werkten en de in ]ittenden ]ijn ongedeerd´, ]o reageerde &hevrolet direct. 9olgens de IaErikant waren er verschille­nde Iactoren die leidde tot het ongeval, ]oals het weer en de circuitoms­tan digheden. (erder op de dag had het er geregend, maar tijdens de racestart was het warm en ]onnig. De Eaan was droog.

(autovisie) $udi staat met Eeide Ee nen op het ontwikkeli­ngs gaspedaal, want de Duitse 9olkswagen dochter lanceert vol gas nieuwe modellen. ,n iets meer dan een halI jaar verschenen de $ en $ in een nieuw jasje en staan de $ en $ $vant klaar voor de marktintro­ductie. De volgende wordt van daag gepresente­erd.

+et is de 4 , een aan duiding die niet eerder door $udi werd geEruikt. +et mo del komt Eoven de 4 in het programma, maar de wagen is kleiner. ,n de lengte scheelt het ]even hele centimeter­s en in de hoogte vier centimeter. ,n de Ereedte daarentege­n is het nieuwe topmodel drie centimeter groter. +et Erengt lengte, Ereedte en hoogte van de 689 op respectiev­elijk aIgerond 4, , , en , meter. De wielEasis is iden tiek.

De 4 Eiedt ma[imaal vijI ]itplaatsen, maar dat de wa genlengte ]even centimeter is ingekort doch drie centi meter is uitgedijd ]ie je wel in het Eagagevolu­me terug. De Eak meet nog maar liter, waar de laadruimte van de 4 tot liter reikt. 0et neergeklap­te achterEank is de Eak uit te Ereiden tot

. liter. Optioneel kun je de Eank laten vervangen door drie individuel­e stoelen op een cm lange rails, ]o dat je de Eeen en laadruimte naar Eelieven kunt varisren. De verpakking van de 4 is niet aIgeleid van die van de 4 . De ontwerpers introduce ren op het topmodel de nieu we designrich­ting voor ]ijn 4 modellen. .enmerkend ]ijn daarEij de grote grille met acht hoeken, de verticale lamellen, de geknikte motor kap en de nadrukkeli­jk geac centueerde wielkasten. (en designelem­ent voor de en

t\pes, ]owel Eeginnend met de letter $, 6, 56 als 4, is de lichtstrip tussen de ach terlichtun­its.

Overall heeIt de 4 wel wat weg van de /amEorghini 8rus, al is het ]eker geen verkleinde uitgave van de ,taliaanse 689. $udi kiest voor een tamelijk hoekige lijnvoerin­g, waar de sportie ver gelijnde varianten van de */( en ; achtereenv­ol gens de */( &oupp en ; heel nadrukkeli­jk rond ]ijn vormgegeve­n. %ij $udi ]ijn de enige elementen Ieitelijk de lagere daklijn, de schuin aflopende achterklep en de deuren ]onder raamlijste­n. 0et het oog op het sportieve lijnenspel Eiedt $udi de 4 ook in opvallende kleuren aan, ]oals oranje. Overigens is voor de e[terieuraan­kle ding Eij de verkoopsta­rt di rect een 6 line e[terior pac kage EeschikEaa­r.

%innenin monteert $udi een eveneens compleet nieuw ontworpen dashEoard, dat in vergelijki­ng met dat in de 4 veel moderner en strakker oogt. De vorm is specifiek voor de 4 getekend, waar door het dashEoard ook Eij het karakter van de auto past. +ier heeIt de digitalise­ring ]ijn intrede al gemaakt, ]o als dat eerder op de $ , $ en $ is gewntroduc­eerd. +et instrument­arium is eveneens digitaal. (en analoge uitvoe ring is niet EeschikEaa­r. De 4 Eeschikt over meerdere schermen. :anneer uitge schakeld, ]ijn de touchs creens volledig ]wart.

De 4 weegt op Duits ken teken 4 kg. (r is veel geEruikgem­aakt van alumi nium, ]oals voor Eodemplaat en carrosseri­edelen als het dak, achterklep en deuren. +et gewicht geldt voor de

. 9 TD,, maar dat is ook de enige krachtEron die Eij de marktintro­ductie voor handen is. De oliegestoo­kte 9 krachtEron is goed voor

pk en 1m en Erengt de 689 in , tellen van stil stand naar km h. De top snelheid Eedraagt km h. ,n een later stadium Ereidt $udi het motorengam­ma uit met een ]wakkere dieselver sie . 9 TD, pk en een Een]ine uitvoering . 9 T)6, 4 pk . Op alle t\pes is aandrijvin­g op alle vier de wielen met optio neel vierwielEe­sturing stan daard. $udi start spoedig de productie in ]ijn IaEriek te %ratislava 6lowakije , waar de 4 naast de 4 en de 9olkswagen Touareg van de Eand ]al rollen. De markt introducti­e staat voor juli gepland. De prij]en ]ijn nog niet Eekend.

(autovisie)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname