Times of Suriname

8QLWHG DFWLYHHUW PLOMRHQHQF­ODXVXOH

-

92(7B$/ DioJo Dalot is speler van 0anchester 8nited. 7he 0ancunians ma ken via de officiële kanalen meldinJ van de komst van de neJentienj­ariJe rechtsback die voor miljoen euro is overJenome­n van )& Porto. Dat bedraJ was de Jelimi teerde transIerso­m die de ver dediJer in ]ijn contract had staan.

Dalot maakte in de over stap van (scola de )ormaomo )intas naar )& Porto en debu teerde in oktober in het eerste elItal in de bekerwed strijd teJen /usitano. De in ternationa­l van -onJ PortuJal speelde acht wedstrijde­n voor os DraJ}es en daarin was hij Joed voor drie assists. +ij had er noJ een contract voor ppn sei]oen met een optie op twee e[tra jaren.

Dalot moet op termijn de op volJer worden van de ja riJe $ntonio 9alencia bij wie de jaren beJinnen te tellen. 0anchester 8nited neemt de]e ]omer tevens aIscheid van 0atteo Darmian die waarschijn­lijk naar -uventus vertrekt. $ls alternatie­I dacht -osp 0ourinho aan 6ime 9rsaljko van $tlptico 0adrid en -omo &ancelo die door ,nterna]ionale wordt Jehuurd van 9alencia maar men kiest met Dalot vanweJe een Joed koper alternatie­I. 0ourinho spreekt op de clubsite van µeen e[treem Jroot talent¶ “+ij heeIt alle kwaliteite­n om een JeweldiJe speler voor de club te worden. +ij is I\siek sterk tactisch slim en is ]eer technisch onderleJd.´ Dalot ]elI kijkt uit naar de samen werkinJ met 0ourinho “Dit is een JiJantisch­e moJelijk heid voor mij. De kans om naar de Jrootste club ter we reld te komen was een aan bod dat ik niet kon weiJeren.´ (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname