Times of Suriname

7XUNLMH EHYULHVW PLJUDQWHQG­HDO PHW *ULHNHQODQG

-

TURKIJE - Turkije heeft de vluchtelin­gendeal met Griekenlan­d opgeschort. De aanleiding is het diplomatie­ke conflict over Turkse militairen die naar Griekenlan­d ]ijn gevlucht Eerichten Turkse media. Turkije eist dat die militairen Zorden uitgelever­d.

³:e hebben een migranten deal met de Europese Unie EU , die wordt gewmplemen teerd. Er is ooN een bilateraal aNNoord met GrieNenlan­d over het terugnemen van mensen. 'it aNNoord hebben we opgeschort”, zei de 7urNse minister Mevlüt Çavuşoğlu %uitenlands­e =aNen vol gens de Nrant Daily Sabah. 'e minister verwees volgens de Nrant Hürriyet naar afspra Nen over het terugnemen van migranten die vanuit 7urNije naar GrieNenlan­d zijn gereisd. 7urNije neemt dergelijNe mi granten terug. ,n ruil daarvoor worden 6\rische vluchtelin gen in 7urNije ondergebra­cht in de EU.

Acht 7urNse militairen wa ren in juli 1 met een he liNopter naar GrieNenlan­d gevlucht, nadat duidelijN was geworden dat het niet zou luNNen om de 7urNse regering af te zetten.

'e 7urNse autoriteit­en wil len de gevluchte militairen berechten, maar vingen bot bij de rechter. +et GrieNse hof oordeelde in maart dat de aanNlachte­n te vaag zijn. 'e rechters vrezen ooN dat de mi litairen geen eerlijN proces in hun thuisland zullen Nrijgen. Er Nan nog in beroep worden gegaan tegen de uitspraaN van het GrieNse hof. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname